türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 03:34 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ermenistan
Milli Takım ve Milli Maçlar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Polemik
Şanlıurfa Haberleri
Deprem
Hülya Koçyiğit
Yerel Seçimler
Asıf Ali Zerdari
Add to Google

17 Temmuz 2008 Perşembe 17:24 Ekonomi

ALMANYA'YI GERİDE BIRAKMAYA HAZIRLANIYORLAR... 'Çin 3. ekonomik dev olacak'

Çin, ekonomisinin yılın ilk yarısında yüzde 10,4 oranında büyüdüğünü açıkladı.

BBC - Bu, Çin'de ekonomik büyümenin az da olsa yavaşladığını gösteriyor.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı rakamlara göre 2008'in ilk çeyreğinde yüzde 10,6 olan büyüme, ikinci çeyrekte yüzde 10,1 oldu.

Ülkede geçen yıl ise ekonomik büyüme yaklaşık yüzde 12'ydi.

Çin'de büyüme oranın azalmasına gerekçe olarak, ABD ve Avrupa ekonomilerindeki daralmanın imalat sektörünü olumsuz yönde etkilemesi gösteriliyor.

Ülkeden ABD ve Avrupa'ya yapılan ihracatta azalma var; ayrıca Çin'de iş yerleri kapanıyor, işsizlik artıyor.

Fakat Çin'de iç tüketimin hala arttığına dikkat çekiliyor.

Yıllık enflasyon ise Haziran ayı itibarıyla yüzde 7,1'e düşmüş durumda.

Çin halen Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Almanya'nın ardından dünyanın en büyük dördüncü ekonomisine sahip.

Şangay'daki muhabirimiz Quentin Sommerville, Çin'in bu yıl Almanya'yı geride bırakarak dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahip olacağını söylüyor.

Uzmanlar Çin ekonomisinin bu yıl da yüzde 10'un üzerinde büyüyeceğini, 2009'da büyümenin yüzde 9,5'e düşeceğini tahmin ediyor.

İlgili Başlıklar:
Çin Ekonomisi (14 haber)






ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.

Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.

2008’de meyve üretiminde yüzde 9.8, sebze üretiminde ise yüzde 5.6, tahıl ürünlerinde ise yüzde 0.2 artış bekleniyor.

Kendisi için sektörde, "dahi, paragöz, geçimsiz, yaratıcı" gibi tanımlamalar yapıldığını belirten reklamcı Ali Taran, ofisini kapatıp, küçük bir büro haline getirdi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam