|
|
01 Ağustos 2008 Cuma 15:10
|
Ekonomi
|
İşte 5 bin YTL'lik otomobil
Ekim'de Türkiye'ye geliyor! Araç için binlerce kişi şimdiden sıraya girdi bile. Arabanın değeri ise sadece 5 bin YTL...
Otomotiv devi Tata, 'dünyanın en ucuz otomobili' olarak tanıtılan Tata Nano'nun da etkisiyle Türkiye'de sektörden daha hızlı büyüdü. Araç sonbaharda Türkiye'ye gelecek.
Hintli Tata tarafından 'Dünyanın en ucuz otomobili' olarak tanıtılan Tata Nano henüz Türkiye'ye gelmedi, ancak oluşturduğu olumlu imajın da etkisiyse Tata Türkiye'de sektörden daha hızlı büyüme kaydetti.
Tata'nın Türkiye Distribütörü İsotlar Grup'un Pazarlama Müdürü Banu Eresen, “Yılın ilk 6 ayında binek otoda sektör yüzde 18,2 büyürken Tata yüzde 51,2 oranında büyüdü. Ticaride ise sektörün büyümesi yüzde 4,9 iken Tata yüzde 21,4'lük büyüme gerçekleştirdi” dedi.
Banu Eresen, sektörden daha hızlı büyümelerinde doğru pazarlama stratejileri uygulamanın yanında etkili olan faktörler hakkında şöyle devam etti: “Tato Nano dünya basınında lanse edildiğinde telefonlarımız kilitlendi. Kadronun yarısı, sıraya girmek, kaparo vermek ve filo almak isteyenlere ürünle ilgili bilgiler verdi. Jaguar ve L.Rover satın alması ve Tata Nano üretimi sayesinde basında olumlu olarak çok yer aldık.”
Haber: Milliyet gazetesi
Mehmet Şimşek, böyle bir durum yaşansa dahi, Türkiye'nin göreceli olarak başka ülkelere oranla çok daha iyi bir performans göstereceğini söyledi.
Ağır ekonomik kriz nedeniyle sert tartışmalara sahne olan Yunanistan'da bu kez 'yan yatan denizaltı' yüzünden kavga çıktı.
Botaş'ın altyapı güzergahını 15 yıl süreyle 29.9 milyon avroya kiralayan Superonline, fiber optik ağ altyapısını 2.5 kat artırıp 24 bin kilometreye çıkarıyor.
TTNET'in, internet üzerinden televizyon ve sinema filmi izleme imkanı sunan yeni servisi Tivibu, 100 bin üyeye ulaştı.
Futbolda başarılı taktik ve tahminleriyle dikkati çeken Dilmen, iyi bir gayrimenkul yatırımcısı olarak da biliniyor...
Arama motoru olarak yola çıkan ve şu an dünyanın en büyük çevrimiçi hizmet sağlayıcılarından bir tanesi olan Google'ın son icadının 'Google TV' olduğu ortaya çıktı.
|