|
|
10 Ağustos 2008 Pazar 11:01
|
Ekonomi
|
Sosyal restorasyon süreci BAŞLIYOR
GAP kapsamındaki illerde, sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılmasının amaçlandığı projelere HÜKÜMET PARA VERMEYE BAŞLIYOR
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planının açıklanmasının ardından, GAP kapsamındaki 9 ilde, "sosyal restorasyon" sürecinin işleyişi, 1 Eylül'de başlıyor.
GAP kapsamındaki illerde, sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılmasının yanısıra yoksulluk, göç ve işsizlik, kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesi için yerel dinamiklerden yararlanılması amaçlanan programa, 2012 yılına kadar toplam 600 milyon YTL kaynak aktarılacak.
Sosyal dönüşümün gerçekleştirilmesi projelerinin, 2008 yılı ödeneği 37 milyon YTL olarak tespit edildi. Buna göre, projelerin DPT'ye sunulması ve kabul edilen projelerin il düzeyinde uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesinden valilikler sorumlu olacak.
Valilikler, GAP Eylem Planı kapsamındaki faaliyetler için hazırlayacakları proje tekliflerini 1 Eylül 2008 tarihine kadar DPT'ye sunacaklar. 1 Eylül 2008 tarihine kadar sunulan projelere tahsis edilen ödeneklerden sonra eğer varsa kalan ödenekler için ikinci proje çağrısına çıkılabilecek ve bu kapsamda en geç 15 Kasım 2008 tarihine kadar ikinci proje teklifleri DPT'ye iletilecek.
Onaylanan proje uygulamaları, valilik ve il özel idarelerinin yetkileri çerçevesinde valilik, il özel idareleri, kamu kuruluşları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülebilecek.
BORUCUNU ÖDEYEMEYİNCE KENDİNİ BIÇAKLADI VE 'GASP EDİLDİM' DEDİ...
İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz eski ile yeni emekli arasındaki maaş farkının Anayasa'nın 10'ncu Maddesi'ne aykırı olduğunu ileri sürdü.
Çin Sivil Havacılık İdaresi, iç hatlarda uçuş yapan 400 Boeing 737 uçağının kanatlarında sorun olabileceği gerekçesiyle uçakların kontrol edilmesi ve varsa hatalı parçaların değiştirilmesi uyarısında
Yeni fındık stratejisine göre serbest piyasa koşullarında oluşan fındık fiyatı, yılın rekor seviyesine ulaştı.
Elektrik Üretim A.Ş'ye ait 19 gruba ayrılan, 52 adet akarsu santralinin ihalesinin, Nisan ayında yapılması öngörülüyor.
Anayasa Mahkemesi, hemşirelik mesleğinin icrası bakımından kadınlar ve erkeklerin aynı hukuki konumda bulunduklarını belirtti.
|