türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 20:25 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    13 Ağustos 2008 Çarşamba 11:48 Ekonomi

    Microsoft'un merkezinde 3'ü Türk, 13 başörtülü kişi çalışıyor

    AKSİYON DERGİSİ BU HABERİ, SANKİ RAHMİ KOÇ'A NAZİRE OLARAK YAPMIŞ

    HABERİN ZAMAN gazetesindeki SUNUMU şöyle:

    Öz vatanı Türkiye'de kıyafetinden dolayı eğitim ve kariyerine devam edemeyen başörtülüler, dünya çapında önemli yerlere geliyor.

    Kapılarını başörtülülere açan dünyanın en büyük şirketlerinden biri de Microsoft. Haftalık haber dergisi Aksiyon'un son sayısında yer alan habere göre, şirkette halen 13 başörtülü kadın çalışıyor. Bu kadınların şirketle ilgili ortak görüşü şöyle: "Burada kıyafete değil, verimliliğe bakılır." Fetiye Karabay (32), Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisansa başladığında başını açmak zorunda kalmış. Türkiye'de bıraktığı eğitimine ABD'de devam etmiş. Bugün Microsoft'un merkez kampüsü Washington Redmond'da dilbilimci sıfatıyla, program yöneticisi olarak çalışıyor. Karabay'la birlikte iki başörtülü Türk daha var. Bunlardan biri 2001'de Microsoft'a katılan ve Windows Bilgisayar Ağları-Aygıtları Grubu'nda çalışan Nazan Kurt. Diğeri ise Haziran 2007'den bu yana XBOx ve Zune gibi ürünlerin derlenmesinde görev alan Esra Usta (34). Türklerin dışında da 10 başörtülü var kampüste. 30 bin kişinin çalıştığı Redmond kampüsünde 180 kadar Türk bulunuyor.

    Dünyanın en gözde şirketlerinden birinde istediği kıyafetiyle çalışan Karabay, Türkiye'nin hâlâ başörtüsü gibi temel bir özgürlük konusunu tartışıyor olmasını çok anlamsız bulduğunu söylüyor. Kıyafet tercihlerinden dolayı insanların eğitim hakkından mahrum bırakılmalarını 'çağdışı' görüyor. Başörtüsünün siyasi simge olarak gösterilmek istenmesine de tepkili: "Ben başörtüsünü siyasi simge olarak hiç görmedim. Hiçbir zaman bu şekilde örteni de görmedim." 'Din ile bilim çatışır' tezini çürüten en önemli delilin kendisi olduğuna dikkat çeken Karabay, şu değerlendirmeyi yapıyor: "Dinimi yaşayan bir kişi olarak bilimde de ilerlediğimi düşünüyorum. Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde başörtümle devam ettiğim doktora programını tamamlamak üzereyim. Dinimin, bilimi teşvik ettiğini görüyorum." Karabay, bugüne kadar Microsoft'ta başörtüsünden dolayı hiçbir problem yaşamamış. Şirkette kendisine normal bir çalışan gibi davranıldığını, en küçük bir ima dahi almadığını belirtiyor. Bill Gates'in 1975'te kurduğu Microsoft'un, 2007 yılı geliri 51,2 milyar dolar. 102 ülkede 72 bin çalışanı var. Kural ve çalışma alanlarını 'personel verimliliğini artırma odaklı' düzenleyen şirkette tek kişilik odalarda çalışılıyor. Yerel kıyafetiyle bir Hindu'yu veya Musevi'yi görmek sıradan bir durum. Kafeteryada da helal, koşer, diyet ve vejetaryenler için özel menüler bulunuyor. Personelin çalışıp çalışmadığı da düzenli olarak denetlenmiyor; yıllık hedeflerini tutturup tutturamadığına bakılıyor.

    İlgili Başlıklar:
    Microsoft (118 haber)
    Türban Sorunu (405 haber)






    Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 hisse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, satış yöntemiyle özelleştirilecek.

    Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.

    Kredi kartı pazarındaki payını artırmak isteyen bankalar, sigorta hizmetinden lüks tatile kadar göz kamaştırıcı binlerce hediye veriyor.

    Krizle birlikte finans sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından ABD’de 7 banka daha kapandı.

    THY, Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini açıkladı. Sektör, 'Avrupa’da filolara Çin uçağı alınmıyor' diye tepki gösterdi.

    Haziranda TÜFE yüzde 0.11, ÜFE yüzde 0.94 arttı. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 5.73, ÜFE’de yüzde -1.86 oldu...

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam