türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 21:19 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    28 Ağustos 2008 Perşembe 12:34 Ekonomi

    Hükümet yüzde 3,5 + 4 zam önerdi

    Hükümet 2009 maaşları için memura yüzde 3.5+4 zam önerdi. Zam kümülatif olarak yüzde 7.6’ya geliyor.


    Yaklaşık 2 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin dördüncü turunda hükümet zam teklifini konfederasyonlara iletti. Hükümet beklendiği gibi memura enflasyon hedefiyle uyumlu bir zam teklif etti. Buna göre, memura yüzde 3.5+4 oranında zam öngörülüyor. Kümülatif olarak zam yıllık bazda yüzde 7.6 olacak.

    Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun başkanlık ettiği toplantı halen sürüyor. Toplantıya, Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkili sendikaların genel başkanları, sendikaların uzmanları ve bürokratlar katılıyor.

    MEMURLAR NE TALEP ETMİŞTİ?

    Türkiye Kamu-Sen, en düşük memur maaşının açlık sınırının üzerine çekilmesini istiyordu. Konfederasyon bu amaçla gelecek yıl altışar aylık iki dönem halinde taban aylığına yansıyacak şekilde tüm memurlara brüt 100’er, net 75’er YTL olmak üzere toplam net 150 YTL zam yapılmasını, maaş katsayıları ile yan ödeme katsayısının da iki dönem halinde yüzde 5’er artırılmasını talep ediyordu. Konfederasyon ayrıca, sendika üyesi memurlara 50 YTL “toplu görüşme ikramiyesi” verilmesini istiyordu.

    Memur-Sen ise bekar, en düşük derecedeki memur maaşının 1301 YTL’ye, evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memurun maaşının 1461 YTL’ye yükseltilmesini talep ediyordu. Memur-Sen’in talepleri arasında, memur maaşlara ocak ayından itibaren yüzde 12 oranında zam yapılması, taban aylığının seyyanen net 30 YTL artırılması ve sendika üyesi memurlara 30 YTL “toplu görüşme ikramiyesi” verilmesi yer alıyor.

    ANLAŞILMAZSA UZLAŞTIRMA KURULU DEVREDE

    Yasaya göre, 30 Ağustos’a kadar sonuçlanması gereken toplu görüşmelerde anlaşmaya varılması durumunda mutabakat metni imzalanarak Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

    Anlaşmazlık durumunda ise uyuşmazlık tutanağı tutulacak ve Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 öğretim görevlisinden oluşan Uzlaştırma Kurulu devreye girecek. Kurulun 5 gün içinde vereceği karara tarafların katılması durumunda, sonuç mutabakat metni olarak Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Uzlaştırma Kurulu kararına tarafların katılmaması durumunda ise anlaşma ve anlaşmazlık konularının tümü Bakanlar Kurulu’na gönderilecek.






    Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 hisse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, satış yöntemiyle özelleştirilecek.

    Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.

    Kredi kartı pazarındaki payını artırmak isteyen bankalar, sigorta hizmetinden lüks tatile kadar göz kamaştırıcı binlerce hediye veriyor.

    Krizle birlikte finans sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından ABD’de 7 banka daha kapandı.

    THY, Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini açıkladı. Sektör, 'Avrupa’da filolara Çin uçağı alınmıyor' diye tepki gösterdi.

    Haziranda TÜFE yüzde 0.11, ÜFE yüzde 0.94 arttı. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 5.73, ÜFE’de yüzde -1.86 oldu...

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam