Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 22 Kasım 2008Güncelleme: 22.11.2008 19:11 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Luis Aragones
Hava Durumu
İDO
İspanya
Hıristiyan Dünyası
Türk Telekom Basketbol Takımı
Basketbol
Turkcell Süper Lig
İntihar
Ankaragücü
Add to Google
29 Ağustos 2008 Cuma 15:59 Ekonomi

KESK üyeleri, hükümetin yüzde 7,5 zam öngörüsünü protesto etti

KESK üyeleri hükümet ve sendikalar arasında geçen toplu görüşmelerin 4. turunda memurlara öngörülen yüzde 7.5'luk zam artışını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

KESK'e bağlı yaklaşık 200 kişi memur zammını protesto etti. Eylemciler, ellerindeki pankartlarla geldikleri Milli Müdafaa Caddesi'nde, "Hak verilmez alınır", "Üreten biziz yöneten de biz olacağız" şeklinde sloganlar attı. KESK Genel Başkanı Sami Evren, yaptığı açıklamada, yapılan zammın günlük 1 YTL'ye denk geldiğini belirterek, böyle bir zam oranına teslim olmayacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sendika yetkilileri ile görüşmesinden de bir sonuç çıkmayacağını iddia eden Evren, "Şu anda toplu görüşme masası çökmüştür. 2009 yılında da bütçeye taraf olup haklarımızı alacağız. Emekçiler birlik olup haklarını aramalıdır" dedi.

Başbakanlık önüne yürümek isteyen eylemcilere polis izin vermedi. KESK üyeleri bir süre oturma eylemi yaparak polis barikatını protesto etti. Daha sonra KESK Başkanı Sami Evren ve sendika yetkilileri Başbakanlığın Milli Müdafaa Caddesi üzerinde bulunan kapısı önüne siyah çelenk bıraktı. Eylemcilerin gösterisi sırasında cadde bir süre trafiğe kapatıldı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: IHA





İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören hisse senetleri geçen hafta ortalama yüzde 13,61 oranında değer yitirdi.

Buna göre, şu anda toplam istihdamın yüzde 8’ini oluşturan part time çalışma oranı yukarıya çekilecek.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi için iki adet Gulfstream G - 550 VIP uçağı alınacak. 100 milyon dolar değerindeki uçaklar, füze kalkanına sahip olacak.

JAPONYA’da erkekler için üretilen ve tanesi 30 dolara (50 YTL) olan sutyenler, yok satıyor.

Başbakan Erdoğan, Hindistan gezisine katılan işadamlarıyla sohbet etti. Erdoğan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu arasındaki esprili diyalog dikkat çekti:

Kaçak elektrikle ilgili tartışmalar sık sık yaşanıyor. Kayıtdışı kullanımı azaltmak için timler kuran Enerji Bakanlığı'nın da elektrik abonesi olmadığı ortaya çıktı. Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam