|
|
10 Ekim 2008 Cuma 09:54
|
Ekonomi
|
Borsa güne 2.489,72 puan düşerek başladı
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dün ikinci seans kapanışına göre 2.498,72 puan düşerek 28.379,99 puan seviyesinde açıldı.
Hisse senetleri, bu seviyede 8,09 oranında değer yitirdi. Böylece İMKB Bİleşik Endeksi 2005 yılı Ağustos ortalarındaki seviyelerine kadar gelmiş oldu.
Endeks ayrıca bu seviye ile 8 Ekim Çarşamba günü 28.911,16 puanla görmüş olduğu yılın en düşük seviyesini de biraz daha aşağıya çekmiş oldu.
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 hisse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, satış yöntemiyle özelleştirilecek.
Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.
Kredi kartı pazarındaki payını artırmak isteyen bankalar, sigorta hizmetinden lüks tatile kadar göz kamaştırıcı binlerce hediye veriyor.
Krizle birlikte finans sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından ABD’de 7 banka daha kapandı.
THY, Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini açıkladı. Sektör, 'Avrupa’da filolara Çin uçağı alınmıyor' diye tepki gösterdi.
Haziranda TÜFE yüzde 0.11, ÜFE yüzde 0.94 arttı. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 5.73, ÜFE’de yüzde -1.86 oldu...
|