Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 10 Ocak 2009Güncelleme: 10.01.2009 05:04 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Cep Telefonu
Ergenekon Davası
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Türkiye Futbol Federasyonu
Bursaspor
Nano Teknoloji
AKP CHP Çekişmeleri
CHP
Mehmet Ali Şahin
Motorola
Add to Google
12 Ekim 2008 Pazar 00:05 Ekonomi

Küresel krize karşı herkes gelişmiş 7 ülkenin (G7) yapacağı zirveyi bekliyordu; o zirve DÜN yapıldı... Peki çıkan karar ne?

ŞU: Dün ABD'de bir araya gelen G7 ekonomi bakanlarının toplantısından bütün imkânların kullanılarak "önemli" şirketlerin iflasına izin vermeme kararı çıktı

Dünyanın önde gelen gelişmiş 7 ülkesinin oluşturduğu G7'nin ekonomi bakanları dün ABD'de bir araya geldi.

Haftanın son işlem gününde ABD borsası 700 puana kadar düştükten sonra yaşanan toparlanmada G7 zirvesinden somut bir sonuç çıkacağına yönelik beklentiler de etkili olmuştu.

Ancak herkesin merakla beklediği G7 buluşmasından "ortak hareket edelim ve 'önemli' şirketleri kurtaralım" açıklaması dışında somut bir öneri çıkmadı.

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, "G7, mevcut durumun acil ve olağanüstü eylemler gerektirdiği yönünde hemfikir'' denildi.

Eylem planı çerçevesinde 7 ülke, "Banka ve finans kuruluşlarının desteklenmesi ve çökmelerinin engellenmesi için eldeki bütün imkanların kullanılması ve güvenin yeniden oluşturulması ve işyerlerine ve vatandaşlara yeniden kredi akışı sağlanmasına olanak verecek şekilde bankaların kapital artırmasının sağlanması'' yönünde görüş birliğine vardı.

AYRINTI VERİLMEDİ

Ancak kısa eylem planında ilkeler vurgulanırken pek fazla ayrıntı verilmedi. Ayrıca planda, İngiltere'den gelen ve bankaların birbirine verdiği kredilerin güvence altına alınması önerisi de yer almadı. G7 toplantısında yer alan bakanlar, eylem planını överken bazı uzmanlar, planda piyasaların kaygılarını giderecek somut önlemlerin yer almadığı eleştirisinde bulundu. Dünkü G7 toplantısının çağrısını ABD Başkanı George Bush yaparken toplantıya ABD Hazine Bakanı Henry Paulson ve Ben Bernanke'nin meslektaşları toplantıya katıldı. Almanya, Japonya, ABD, İtalya, Kanada, İngiltere ve Fransa'nın ekonomi bakanlarının katıldığı toplantıda krize karşı alınabilecek tedbirler tartışıldı. Bu arada dün gece de gelişmiş 20 ülkenin ekonomi bakanları ABD Hazine Bakanı Paulson ile bir araya geldi. Dünyanın önde gelen güçleri kredi krizi ile mücadele taahhüdünde bulunurken hazırladıkları 1 sayfalık müdahale planının yeterli olup olmayacağı merak konusu oldu.

G7'nin anlaştığı 5 maddede somut öneri yok

* Bütün imkânlar kararlı biçimde kullanılarak "önemli" kurumların iflas etmesi önlenecek.

* Kredi piyasalarındaki kilitlenmeyi çözmek için gerekli adımlar atılacak ve bankalar ve diğer kuruluşların geniş biçimde likidite ve fonlara ulaşabilmesinin önü açılacak. Bu konuda güven temin edilecek.

* Bankaların ve diğer önemli aracı kurumların kamu ve özel kaynaklardan sermaye toplayabilmelesi ve sermaye artırımına gidebilmelesi konusunda güven temin edilecek ve bireylere ve iş çevrelerine kredi verilmesine önü açılacak.

* Her ülkenin mevduat sigorta programları mudilere ve onların paralarına güvence verebilecek biçimde güçlü tutulacak.

* Mortgage'lar ve diğer ipotekli varlıklar için ikincil piyasaların tekrar işlemesi için gerekli adımlar atılacak.

İlgili Başlıklar:
ABD Kökenli Mortgage Krizi (144 haber)
Uluslararası Kriz (39 haber)






İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,5500 TL, avronun satış fiyatı 2,1000 TL oldu.

BTK Başkanı Acarer, 'Türkiye'deki numara taşınabilirliği hızı dünyada hiçbir yerde yok. Türkiye bu konuda dünya istatistiklerini alt üst etti' dedi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dünkü kapanışa göre 259,71 puan artışla 26.470,08 puandan kapandı.

ABD'de işsizlik oranı aralık ayında yüzde 7.2 ile 1993 yılından bu yana en yüksek seviyeye tırmandı.

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzine, 9 kuruş, motorine 9-13 kuruş arasında zam yapıldı.

PLASTİK SU ŞİŞESİNDEN CEP TELEFONU

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam