türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 02:34 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    05 Kasım 2008 Çarşamba 02:00 Ekonomi

    İşte yeni vergiler

    2009'da vergi ve harç bedelleri yüzde 12 artacak. 1600 motorluk orta sınıf bir binek otomobilin vergisi 561 YTL'den 628 YTL'ye çıkıyor. Yeni yılda trafik cezalarından vergilere hayatımızdaki her gider kalemi 1 Ocak’tan itibaren % 12 oranında zamlanacak

    Bakanlar Kurulu, kendisine tanınan yetkiyi kullanmazsa, çeşitli vergi ve harçlar ile cezalar, yeni yılda yeniden değerleme oranına bağlı olarak yüzde 12 oranında artacak. Maliye Bakanlığı’nca belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üretici fiyat endeksi, ekim ayı sonunda, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 12,03 oranında artış gösterdi. Bu durumda, 2008'in yeniden değerleme oranı da, yüzde 12 olarak belirlenecek. Çeşitli vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda, vergi, harç ve ceza tutarlarının her yıl yeniden değerleme oranında artması öngörülüyor. Kanunlarda, Bakanlar Kurulu’na belirli limitler içinde bu tutarlarda değişiklik yapma yetkisi de veriliyor. Ancak uzun yıllardır Bakanlar Kurulu bu yetkiyi kullanmıyor, vergi, harç ve cezalar da, her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılıyor.




    İlgili Başlıklar:
    Vergi (247 haber)






    Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 hisse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, satış yöntemiyle özelleştirilecek.

    Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.

    Kredi kartı pazarındaki payını artırmak isteyen bankalar, sigorta hizmetinden lüks tatile kadar göz kamaştırıcı binlerce hediye veriyor.

    Krizle birlikte finans sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından ABD’de 7 banka daha kapandı.

    THY, Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini açıkladı. Sektör, 'Avrupa’da filolara Çin uçağı alınmıyor' diye tepki gösterdi.

    Haziranda TÜFE yüzde 0.11, ÜFE yüzde 0.94 arttı. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 5.73, ÜFE’de yüzde -1.86 oldu...

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam