|
|
06 Ocak 2009 Salı 10:00
|
Ekonomi
|
GAZIMIZI KESTİLER... Enerji Bakanı Güler de doğruladı bunu
Bulgaristan'ın bildirdiği Rusya'nın Türkiye'nin de gazını kestiği bilgisi en resmi makamca doğrulandı. Enerji Bakanı Güler, 'Bulgaristan üzerinden gelen gaz akışı kesildi' dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Rusya'nın batı hattından alınan doğal gazın tamamen kesildiğini bildirdi. Güler, buna karşın mavi akım hattından alınan gaz miktarını günlük 40 milyon metreküpten 48 milyon metreküpe çıkardıklarını belirtti.
Güler, bakanlığa gelişi sırasında gazetecilerin, Ukrayna üzerinden gelen Rus doğal gaz arzına ilişkin sorularını yanıtladı.
Bakan Güler, Rusya'nın batı hattından gelen gazın önce 32 milyon metreküpe, ardından 17 milyon metreküpe düşürüldüğünü ifade ederek, Ukrayna üzerinden gelen söz konusu gaz akışının şu an itibariyle tamamen kesildiğini bildirdi.
Konuya ilişkin gereken önlemleri aldıklarını kaydeden Güler, şöyle konuştu:
''Başka önlemler de var. Ukrayna Büyükelçisini çağırdım. Gazprom ile de görüşeceğim. Rusya'nın mavi akım hattından aldığımız gazı 40 milyon metreküpten 48 milyon metreküpe çıkardık. Doğal gazda yeraltı deposu ve LNG kaynaklarını kullanmaya başladık. Santrallerde ikinci yakıtlara geçtik.''
Güler, başka bir soru üzerine de, İran'dan gelen doğal gazın günlük şu anda 15 milyon mektreküp düzeyinde olduğunu belirterek, ''Onda da bir sorun yok'' dedi.
GAZPROM, BELARUS HATTINDAKİ GAZI ARTIRDI
Rus Gazprom'un Belarus üzerinden Avrupa'ya gönderdiği gazın miktarını günlük 26 milyon metreküp artırdığı bildirildi.
Açıklamada gaz miktarının artırılması talebinin, Ukrayna üzerinde giden gaz miktarında yaşanan düşüş yüzünden Gazprom tarafından yapıldığı belirtildi.
Bu arada, İngilizce yayın yapan ''Russia Today'' televizyonu yayınladığı haberde, Gazprom'un Belarus üzerindeki gaz miktarını artırmayı ve batı Avrupa'daki gaz depolarını kullanarak mevcut krizi aşacağını belirterek, şirketin alacağı söz konusu önlemlerle Avrupalı tüketicilerin durumdan fazla etkilenmeyeceğini düşündüğünü duyurdu.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.
Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var
Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.
|