türk net en son haber 14 Mart 2010Güncelleme: 14.03.2010 00:27 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Fenerbahçe
    Hüseyin Çelik Eski Milli Eğitim Bakanı
    AKP CHP Çekişmeleri
    Gençlerbirliği
    Turkcell Süper Lig
    Kemal Kılıçdaroğlu
    Ahmet Davutoğlu
    Aytaç Durak
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - KKTC
    Korsan Yayın Sektörü
    Add to Google
    19 Nisan 2009 Pazar 14:00 Ekonomi

    Güler Sabancı: KRİZİN HIZI YAVAŞLADI AMA DAHA HALA GİDECEK YOLU VAR

    Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, krizin hızının yavaşladığını ancak hala "gidecek yolu" olduğu izlenimi bulunduğunu söyledi.

    Güler Sabancı, bazı gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında, herkesin krizden çok ciddi etkilendiğini ve 2009'un zor bir yıl olduğunu ama Türkiye'nin bunu aşacağı inancı taşıdığını vurgulayarak Türkiye'nin önünde fırsatlar olduğunu ifade etti.

    Hükümetin daralmaya ilişkin büyüme rakamlarında yaptığı revizyonla ilgili soru üzerine Sabancı, daralmanın yüzde 5'lere kadar büyüyebileceğini söyleyenlerin olduğunu ama yüzde 3.6'nın realist bir rakam olduğunu söyledi. Sabancı, yüzde 5'i söyleyenlerin bu yıl hiç kıpırdama olmayacağından hareket ettiklerini, ancak kendilerinin, son çeyrekte kıpırdanma olacağını öngördüklerini belirtti.

    Krizin tam boyutlarının, tam etkisinin görülebilmesi için tüm dünyada bir bocalama olduğunu, bunun da ilave bir belirsizlik getirdiğini anlatan Sabancı, "Seçim süreci de geçti, artık önümüze bakmalıyız" dedi.

    Sabancı, "yangını söndürmeye" yönelik kısa vadeli paketlere devam edilmesi gerektiğini, ancak bu tedbirlerin yanında orta ve uzun vadeli projeksiyonlara da gerek olduğunu, bu açıdan hükümetin bütçede "cesaretle revizyon yapmasını" da olumlu karşıladığını ifade etti.

    Güler Sabancı, "Krizin dibi göründü mü?" sorusuna, herkesin bunu merak ettiğini, kendisinin toplantı öncesinde danışmanlarıyla konuşup bu sorunun yanıtını aradığını, ancak "dibinin görüldüğünün kesinleşmediğini" belirterek, "Ben alamadım o yanıtı... Benim de izlenimim bu... Hızı yavaşladı ama daha hala gidecek yolu olduğu izlenimi var" dedi.

    Bu durumun işsizlik açısından önem taşıdığına işaret eden Sabancı, bu şekilde biraz daha devam ederse yarı yıldan sonra işsizliğin daha da artacağını ifade etti.

    İşsizlik nedeniyle sokağa tepki taşmasının söz konusu olup olmadığı sorusuna Sabancı, "Türkiye'nin sosyal dayanışma ruhuna, sosyal yapısına güvenen biriyim. Sürenin çok uzamaması halinde bunun katkısını göreceğimize inanıyorum" yanıtını verdi.

    Türkiye'nin kriz olmasa da işsizlik sorunu olduğunu, yüzde 7 büyürken de bu soruna dikkati çektiğini anlatan Sabancı, "Bunu sahiplenmeliyiz" dedi.

    Sabancı, hükümete, alınacak tedbirlerle ilgili ne gibi öneriler yapılabileceğine ilişkin, "Otomotivde yapılan iyi bir örnektir. Bu tip şeyleri yapmaları lazım. Sonrası, tüketici güveninin artması ve piyasanın açılmasına bağlı..." diye konuştu.

    Bu yılki sloganlarının "Başarı sorumluluğumuzdur" olarak belirlendiğini hatırlatan Güler Sabancı, "Başarılı olmak zorundayız. Kaynaklarımızı israf etme lüksümüz yok. İsraf etmemek bir sorumluluktur, verimli çalışmak bir sorumluluktur. Sadece bugünün karlılığı değil, sürdürülebilir karlılık..." dedi.

    Sabancı, IMF ile görüşmelere ilişkin olarak da yeni dünya düzeninde her organizasyona yeniden roller dağıtılacağını daha önce söylediğini anımsatarak, IMF'nın bu yeni rolünün Türkiye'ye daha faydalı olacağına inandığını vurguladı. Güler Sabancı, eskiden olduğu gibi bir anlaşmaya Türkiye'nin ihtiyacı olmadığını, IMF'nin yeni rolünün Türkiye'ye çok daha uygun göründüğünü, Türkiye'nin ihtiyacını daha iyi sağlayacak gibi göründüğünü kaydetti.

    İlgili Başlıklar:
    Güler Sabancı (43 haber)






    TÜSİAD Yönetim Kurulunun 16-17 Mart'ta ABD'nin başkenti Washington'a yapmayı planladığı ziyaret ERTELENDİ...

    Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) hizmete girmesinin birinci yıl dönümü dolayısıyla Ankara Garı'nda tören düzenlendi.

    Kişisel bilgileri, verileri çalan Win32/Agent (ajan) Türkiye'de yüzde 8,51 ile en büyük ikinci tehdit pozisyonunda.

    Türkiye, Microsoft'un patronu Bill Gates'in Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak geldiği 2006 ve 2008'deki ziyaretleri sırasında destek sözü verdiği Silikon Vadisi'ni Kurtköy'de açıyor.

    Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, borç kurallarına sürekli karşı gelen ülkelerin Euro Bölgesi'nden çıkarılmasını önerdi.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam