türk net en son haber 17 Mart 2010Güncelleme: 17.03.2010 09:52 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Şirketler
Dijital Fotoğraf Makinaları
Dolandırıcılık
İhracat
Petrol Rezervleri
Petrol Fiyatları
Petrol Akaryakıt Piyasası
2010 bütçesi
Bütçe
Bütçe Açıkları
Add to Google
29 Nisan 2009 Çarşamba 01:32 Ekonomi

Nükleer ihalede NELER OLUYOR? Rusya'daki en pahalı benzerinin bile iki katı para istiyorlar denmişti; şimdi neden teklifleri tekrar inceleniyor?

Nükleer santralde Yarışma Komisyonu'nun olumsuz kararının işleme konulmadığının ortaya çıkmasının ardından, kararını değiştirmesi için baskı yapılan Komisyon'un devre dışı bırakıldığı iddia edildi.

İddiaya göre, TETAŞ Yönetim Kurulu, 22 Nisan 2009 tarihli 13/35 sayılı karar yazısı ile teklifin incelenmesi için Enerji Alış Dairesi'ni görevlendirdi.

Nükleer Yarışma Komisyonu'nun "Rusya'daki en pahalı benzerinin bile iki katı para istiyor" sonucuna vararak olumsuz karar vermesinin ardından Komisyon'un olumsuz yöndeki kararı değiştirilmeyince Komisyon'un by-pass edildiği iddiası Meclis'e taşındı.

CHP Antalya milletvekili Hüsnü Çöllü, söz konusu iddia için, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Önergede, nükleer yarışmaya katılan firmanın yeni teklifini incelemek üzere Enerji Alış Dairesi'ni görevlendirdiği iddiasının doğru olup olmadığı soruldu.

İlgili Başlıklar:
Türkiyenin Nükleer Santral Serüveni (91 haber)






Colin's dünyada ilk 10'a oynuyor, beş yılda 1.500 mağaza açmayı hedefledi.

259 ila 4 bin TL arasında satılacak ürünler, bu ay sonuna satışa sunulacak.

Yağ ihracatı için beyanname veren bir şirketin gümrükteki 538 bidonunda yağ değil su bulunduğu saptandı.

Petrol talebinin büyümeye bölünmesiyle hesaplanan küresel petrol yoğunluğu son 10 yıllık dönemde yılda yaklaşık yüzde 2 düştü.

Şubat ayında ağırlıklı olarak ÖTV ile ithalde alınan KDV tahsilatındaki artış, bütçe açığının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 69.3 azalmasını sağladı.

Enerjide Alpaslan-2 barajıyla 100 milyon dolar düzenli gelir yaratacak olan Işıklar Yatırım Holding iki şirketini daha halka açacak. Önce Cemaş açılacak

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam