|
|
02 Ekim 2007 Salı 09:16
|
Dünya
|
İngiliz okullarında yaradılış 'serbest'
İngiltere'de hükümet, fen bilgisi derslerinde yaradılış teorisinin anlatılmasına izin verdi.
Hükümet tarafından okullara gönderilen kılavuzlarda, 5-14 yaş arası öğrencilere verilen fen bilgisi derslerinde, öğrencilerin yaradılış teorisiyle ilgili soru sorması halinde öğretmenlerin "olumlu ve eğitim amaçlı" cevap vermesi ve "öğrencilerin dini görüşlerine saygı göstermesi" istendi. Ancak, öğretmenlerin yaradılış teorisinin bilimsel temellere dayanmadığını ve bilimsel olarak test edilemeyeceğini vurgulaması gerektiği belirtildi. Öğretmenlerden yaradılış teorisini Darwin'in evrim teorisiyle karşılaştırmaları da istendi. Kılavuzda, evrim teorisinin dellileri üzerinde durulması gerektiği de kaydedildi.
Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
IRAK'IN BU SESLENİŞİ AVRUPALI'YA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul
Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.
Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.
|