|
|
14 Aralık 2007 Cuma 11:16
|
Yaşam
|
TRT, bir gece için Tarkan'a 750 bin dolar verecek; Mustafa Sandal soruyor: O kadar para olur mu; Tarkan ekrana kuş mu konduracakmış?
TRT’nin yılbaşı gecesi ekrana çıkması için Tarkan’a 750 bin dolar vermesi müzik dünyasında tepkilere neden oldu
Vatan gazetesinin haberine göre; Geçen yılbaşı programına çıkması için Sezen Aksu’ya 100 bin YTL veren TRT’nin, Tarkan’a her bir şarkı için 125 bin dolar ödemesi şaşkınlıkla karşılandı. Müzik dünyası, devlet kurumu TRT’yi hovardalıkla suçlarken, Tarkan’ın menajeri Uygur Artaç, 750 bin dolarlık ücretin ’normal’ olduğunu öne sürdü: “Tarkan’ın aldığı 750 bin dolara çekim, mekan kirası, dekorasyon gibi tüm prodüksiyon giderleri de dahil.” Tarkan’a ödenen rakam TRT eski Müzik Eğlence Programları Prodüktörü Kahraman Afyonoğlu’nu da hayretler içinde bıraktı. 750 bin dolarlık ücret nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyen Afyonoğlu şöyle konuştu: “TRT’nin Tarkan’ın yılbaşı gecesi için banttan okuyacağı 6 şarkıya 750 bin dolar verdiğini duyunca inanın çok şaşırdım. Yılbaşı gecesi TRT’de Tarkan şarkı söylese ne olur, söylemese ne olur. TRT’nin özel kanallarla rekabet etmeyi düşündüğünü zannetmiyorum. Herkes Tarkan’ı izleyeceğim diye diğer özel kanalları izlemeyecek mi? Tüm reklamlar TRT’ye kalacak diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bizim zamanımızda Türkiye’nin en ünlü sanatçıları TRT yılbaşı programına para almadan prestij için çıkarlardı. Çünkü TRT’nin yayın ağı çok geniştir. Yeni sanatçılar kendilerini tanıtmak, eski sanatçılar da şöhretlerini sürdürmek için düşünmeden kabul ederlerdi.”
EUROVİSİON'A 500 BİN DOLAR
Öte yandan geçen yıl Eurovision Şarkı Yarışması finalleri için Kenan Doğulu’ya 440 bin dolar bütçe veren TRT’nin bu yıl Mor ve Ötesi için 500 bin dolarlık bütçe ayırdığı ileri sürüldü. n
'YILBAŞINDA HİÇ PARA ALMADIM'
“Hiçbir sanatçının nerede çıkacağıyla ve ne kadar para aldığıyla ilgilenmiyorum. Ama bana bugüne kadar televizyon programlarına çıkmam için para teklif edildiğini hatırlamıyorum. TRT’nin yılbaşı gecesi için bu kadar para verebileceğini de zannetmiyorum. Tarkan yılbaşı gecesi TRT ekranına kuş mu konduracak!”
'ASTRONOMİK BİR RAKAM'
“Ben yıllarca TRT’de programlar hazırladım. 1995 -2000 yılları arasında bir çok ünlüye en fazla 2 -3 milyar lira para verildiğini hatırlıyorum. Süperstar Ajda Pekkan’ın geçen yıl ATV’nin Discorium’da yapılan yılbaşı programında iyi para aldığını biliyorum ama bununla mukayese bile edilemez. Bu çok astronomik bir rakam. TRT’nin bu kadar para vermesine bir anlam veremiyorum.” Ayşe Ersayın (Yönetmen)
|
Yorumlar |
|
nesrin dabanlıoğlu
-
15.12.2007 17:29
|
|
yazık günah değilmi onca insan aç sefilken,vatandaşlardan toplanan vergilerin,onca borç içinde ödenen vergilerin,sırf bunları biraz daha zengin yapmak için bunlara harcanması..trt böyle birşey yaparsa yazıklar olsun...o parayla kaç sefil vatandaş sefaletten kurtulur he sorarım size,kaç garibin yüzü güler,kaç tane hayırlı iş yapılır,...YAZIKLAR OLSUN ...
|
|
Emrah Akdag
-
14.12.2007 11:48
|
|
Devlet televisyonu bu kadar büyük bir para vermemeli.
|
Dünyaca ünlü internet arama motoru Google, bugün resmi olarak başlayacak 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için giriş sayfasını Kırkpınar motifiyle süsledi.
POLONYA’DA kuş gribi aşısı denedikleri evsizlerin ölümüne neden olan 6 doktor ve hemşirenin yargılanması başladı.
Dünyanın en prestijli dergilerinden "Nature", siyasi görüşleri nedeniyle Türkiye’nin önde gelen jeologlarından Prof. Celal Şengör’ün YÖK üyeliğine atanmasının engellendiğini yazdı.
ABD’DE 10 yıl önce cinsiyet değiştirerek tamamen erkek görünümüne kavuşan Thomas Beatie, sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.
Bütün yılın yorgunluğunu denize girip güneşlenerek atan sevgililer, önceki gün de Dodo Beach’te objektiflere yakalandı.
Avustralyalı uzmanlar, 'hücre terapisi' yöntemiyle, erkeklerde kısırlığa çare bulduklarını açıkladı. Ancak yöntem sadece, sperm azlığında etkili oluyor
|