|
|
18 Aralık 2007 Salı 11:56
|
Dünya
|
'Türk askeri yetkili, çatışmayı doğruladı'
Reuters, 'bir Türk askeri yetkilinin Kuzey Irak'ta Türk askerinin teröristlerle çatıştığını doğruladığını' duyurdu...
YAVER: TÜRK ASKERİ GALİREŞ BÖLGESİNE GİRDİ
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Cabbar Yaver, bu sabah bir grup Türk askerinin İran-Irak sınırının kesiştiği Galireş bölgesine girdiğini öne sürdü.
Yaver, bir grup Türk askerinin, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlemek için Türkiye, İran ve Irak sınırının kesiştiği bölgeye girdiğini ve ''Türk askerinin girdiği bölgede silah seslerinin duyulduğunu'' ileri sürdü.
Yaver, açıklamasında şu iddialara yer verdi:
''Türk askerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlemek için Türkiye, İran ve Irak sınırının kesiştiği Sidekan ilçesinin Galireş bölgesine girdiğini öğrendik. Bu bölge dağlık bölge olduğu için peşmerge birliği burada bulunmuyor. Ancak sınır muhafızlarından aldığımız bilgilere göre sabaha karşı silah sesleri duyulmuş. Bunu Türk askerinin PKK'lılarla çatışmaya girmiş oldukları yönünde yorumluyoruz. Detaylı bilgi henüz almış değiliz.''
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|