|
|
18 Aralık 2007 Salı 15:24
|
Spor
|
Yan hakem, Fener-Cimbom derbisine ilahiyle hazırlanmış
Bükreş'te yönettiği Şampiyonlar Ligi maçından hemen sonra, çok kritik bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için görevlendirilen hakem ilginç bir konsantrasyon çalışması yapmış.
Ahmet Çakar, bir türlü konsantre olamadığı Galasaray-Fenerbahçe derbisine yan hakemi Mustafa Yanık'ın okuduğu ilahiyle konsantre olarak çıktığını ve bu maçı kendisine göre sıfır hata ile tamamladığını söyledi. Hakemlerin yaptıkları hataların sebebinin ekseriyetle konsanratsyon eksikliğinden kaynaklandığını söyleyen Show TV'nin '6 Pas' adlı spor programının yorumcularından eski hakem Ahmet Çakar, "Hakemler maça iyi hazırlanmıyor ve bu yüzden de oyunun kontrolünü elinde tutmakta güçlük çekiyorlar" dedi.
Çakar, hakemlik yaptığı dönemlerde maçlara mutlaka iyi konsantre olarak çıktığını, konsantre eksikliği gibi durumlarda ise yan hakemi Mustafa Yanık'ın okuduğu ilahilerle deşarj olduğunu belirtti.
Yeni yeni Avrupa maçlarına görevlendirildiği dönemlerde, Bükreş'te yönettiği Şampiyonlar Ligi maçından hemen sonra Ali Sami Yen'de oynanan Galatasaray Fenerbahçe derbisine de kendisinin verildiğini, Bükreş'teki maçın bir hayli kötü geçtiğini anlatan Çakar derbi öncesi yaşadığı sıkıntıyı ve bu sıkıntının nasıl geçtiğini şu sözlerle anlattı:
"Türkiye'ye döndüm pat telefon çaldı. 'Galatasaray-Fenerbahçe maçı senin' dediler. Var mı maçtan büyüğü? Yok! Fenerbahçe UEFA Kupası 2. turunda Çekoslovakya’nın Sigma Olomouc takımına 7–1 yenilmiş. başkan Metin Aşık istifa etmiş. Galatasaray aynı kupada, Eintracht Frankfurt’u elemiş. Galatasaray yıkılıyor keyiften. Maçın tek favorisi de Galatasaray. Stada geldim ama kendimi iyi hissetmiyorum. Birazdan kaderi benim elimde olan bir maçı yönetecem. ama bende tuhaf bir keyif var. Tuhaf bir mutluluk. Vurdumduymazlık, lakayit haldeyim. Maça hazır değilim. Ne yapmam lazım diye düşünüyorum. Kendimi iyi hisstemiyorum.
Allah selamet versin. Mustafa Yanık diye bir yan hakemim var. İlahiyat Fakültesi mezunu. Uzun yıllar imamlık yapmış. İyi de eski futbolcu. Lüleburgazspor'un hem Fenerbahçe'yi hem de Beşiktaş'ı elediği dönemlerdeki maçların santraforu Mustafa Yanık aradan yıllar geçmiş, futbolu bırakmış hakem olmuş." diyen Çakar burada bir uyarıda bulunarak "Anlattığım olay asla siyasi ve alay etmek için değildir. Tamamen sportif çerçeveden bakılması gereken bir olaydır" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Mustafa dedi ki bana, 'Hoca ben seni şimdi havaya sokayım...' Ne yapacaksın, suratıma mı tüküreceksin, nasıl havaya sokacaksın yoksa tokat mı atacaksın? Havaya giremiyorum ya bir saat var maça. Ali Sami Yen inliyor.Yıkılıyor. Bir başladı ilahi okumaya Mustafa! Hayatımda ilk defa, birebir bir odada ilahi dinliyorum. Tuhaf bir ilahi ama. Çok iyi okuyor. Ben yadırgadım olayı önce. Fakattüylerim diken diken oldu. bir havaya girdim. Silkindim. O sırada içeri bir adam girdi. Birisi bağırınca 'ne oluyor' diye içeri girdi. Bir baktılar Mustafa okuyor. Gözü falan kapalı. Trans hale geçmiş. Maçın başlamasına elli dakika var. Tüylerim diken diken. Burun kıllarım oynamaya başladı. Havaya girme belirtileri bunlar. Adrenalin deşarj. Artık maça hazırım. Dedim 'Mustafa sen beni doğru yola soktun.' Çıktık maça sıfır hata. Müthiş maç. Sigma'dan 7 tane yiyen, başkanı istifa eden Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt’u kupadan eleyen Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de 1-0 yendi."
Bu olayı neden anlattığının da altını çizen Ahmet Çakar, hakemlerin mutlaka ve mutlaka maça iyi konsantre olarak çıkması gerektiğini belirtti.
İşte Çakar'ın yan hakemi Mustafa Yanık'tan ilahi dinleyerek konsantre olup hatasız yönettiğ Galatasaray Fenerbahçe maçının kadrosu ve yazılı özeti:
TARİH: 9 Kasım 1992
GALATASARAY: 0 FENERBAHÇE: 1
STAD: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Ahmet Çakar***, Mustafa Yanık**, Haluk Dikmen**
G.SARAY: Hayrettin***, Stumpf*, Falco**, Bülent***, Muhammed**, Yusuf** (Dk. 52 Boliç*), Uğur**, Mert** (Dk. 69 Mustafa Kocabey*), Tugay**, Hakan**, Okan***
F.BAHÇE: Engin***, Hakan***, Müjdat***, Semih***, Şenol***, Novak****, Turan***, Rıdvan*** (Dk. 78 Mustafa Yücedağ?), Gerson***, Oğuz***, Aykut***
GOL: Dk. 56 Aykut
SARI KARTLAR: Müjdat, Turan, Bülent, Falco
KIRMIZI KART: Dk. 61 Stumpf
Kaynak: Haber 7
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay istifa etti. BUGÜN İSTİFALARIN SON GÜNÜYDÜ; ADAY MI OLACAK?...
Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, dizinden ameliyat edildi.
Galatasaray-Hacettepe maçı tekrarlanmalı şeklindeki yorumlara MHK Başkanı son noktayı koydu... PEKİ MAÇ TEKRARLANACAK MI?..
Cimbom'un deplasman maçının hakemi belli oldu.
TRT'nin Stadyum programı dün gece yine bomba yaptı.
Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Lincoln son dakikalardaki artistik top sektirme şovuyla Hacettepe Teknik Direktörü Erdoğan Arıca’yı çileden çıkardı.
|