|
|
25 Aralık 2007 Salı 10:28
|
Ekonomi
|
Godiva'yı alan Ülker'in hisseleri yüzde 5 yükseldi
Ülker Bisküvi, satın almak üzere anlaşma imzaladığı Godiva'ya belli bir oranda iştirak etmeyi değerlendirmekte olduğunu açıklarken, şirket hisseleri yüzde 5 prim yaptı.
Godiva'nın sahibi Campbell ve Ülker Grubu geçen hafta yaptıkları açıklamalarla Godiva'nın 850 milyon dolara Yıldız Holding'e satılması için anlaşma yapıldığını bildirdi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ise haberler üzerine kapattığı Ülker Bisküvi hissesinin işlem sırasını, şirketin açıklamasının gelmesinin ardından 11.20'den itibaren işleme açtı ve 5,08 YTL'ye kadar yükselen hisseler, yüzde 5 artışla 5,04 YTL'den kapandı. Bu arada İMKB, bayram tatili sebebiyle geçen hafta kapalıyken yurtdışı piyasalarda görülen yükselişin etkisiyle Ulusal 100 Endeksi dün yüzde 3,09 yükselişle 55 bin 510 puandan kapandı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.
Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var
Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.
|