türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 21:55 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    26 Aralık 2007 Çarşamba 10:01 Dünya

    'Almanya fay hatlarını kaşıyor'

    Alevi kökenli AKP'li Çamuroğlu, Alman televizyonunda yayınlanan ve Alevileri kızdıran 'Tatort' dizisi için tepki gösterdi: 'Bu yapılan ayıptır, terbiyesizliktir, çirkinliktir!'

    Milliyet gazetesinin haberine göre; Alevi kökenli AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, bir Alman televizyonunda yayımlanan "Tatort" adlı dizide 'Alevi babasının tecavüzüne uğrayan kızın Sünni eniştesine sığınarak bu inancı tercih etmesi'ne sert tepki gösterdi: "Almanya fay hatlarını kaşıyor. Bu yapılan ayıptır, terbiyesizliktir, çirkinliktir!"

    AMAÇ GERGİNLİK YARATMAK

    Çamuroğlu, yaptığı açıklamada, diziyle Sünni ve Aleviler arasında gerginlik yaratılmak istendiğini ileri sürerek şöyle konuştu:
    "Olay karşısındaki protestolar normal. Avrupa'da yaşayan Alevi örgütleri inançlarını Alman toplumuna anlatmada yetersiz kalıyor. Senelerdir orada örgütlü bulunan arkadaşlarımızın, bu kültürel ve dinsel özelliği, hassasiyeti Alman toplumuna anlatmış olmaları gerekirdi. Çünkü Aleviler Almanya'daki Türk nüfusu içinde de oldukça ağırlıktadırlar. Almanya bu işle çok fazla ilgilenmektedir. Bu ilgi tabii 'bayram değil seyran değil' lafını hatırlatmaktadır. Ama şaşırtıcı da değildir. Almanya 19. yüzyıldan beri bu işe çok karıştırmaktadır. Türkiye'deki belli fay hatlarını diri tutmak istiyorlar. Kaşıyorlar. Bizim homojenliğimizin ya da homojenleşmemizin, bütünlüğümüzün Avrupa'da bazı çevreleri rahatsız ettiğini düşünüyorum. Biraz daha kırılgan toplum olmamızı tercih ediyorlar. Zayıf toplum olmamızı istiyorlar, daha kolay yönlendirmek için."

    'İSLAM'LA NE ALAKASI VAR?'

    Çamuroğlu, 15 gün önce de Almanya'daki Alevi bir sivil toplum örgütünün kuruluşunda Alman makamlarının sorgulayıcı tutum izlediklerini belirterek şöyle devam etti:

    "Avrupa Alevi İslam Birliği adı altında sivil toplum örgütü kurmak için girişimde bulunan bir örgüt temsilcimiz, bir eyalet başkanına başvuru yapıyor.
    Başvuruda 'Alevi İslam Birliği' yazmaktadır. Alman eyaleti temsilcisi diyor ki; 'Aleviliğin İslam'la ne ilgisi var? Niye böyle yazdınız?' diye soruyor. İşte Almanya sürece bu kadar müdahil olmaktadır. Gerisini siz düşünün."

    İlgili Başlıklar:
    Alevilik (107 haber)
    Reha Çamuroğlu (8 haber)
    Almanya (435 haber)
    Gurbetçi Haberleri Yeryüzü Türkleri (321 haber)






    Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.

    Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.

    Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.

    İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.

    Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam