türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 05:29 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    04 Ocak 2008 Cuma 12:43 Ekonomi

    DTP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ MERAK EDİP SORMUŞTU, AÇIKLANDI: Devlet son 17 yılda yatırım için 100 lira ayırmışsa, bunun 7 lirasını GAP'A TAHSİS etti

    GAP, YAP YAP BİTMİYOR... KAMU KAYNAKLARI EN ÇOK GAP'A GİDİYOR:

    GAP'A KAMU KAYNAKLARINDAN YÜZDE 7.1 PAY

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 1990-2007 yılları arasında Güneydoğu Anadolu Projesine (GAP) kamu kaynaklarından 20 milyar 785 milyon 172 bin YTL harcandığını, bunun Türkiye genelindeki yatırımlara oranının yıllık yüzde 7.1'i olduğunu bildirdi.

    Ekren, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın GAP kapsamında gerçekleşen yatırımlara ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.

    Şanlıurfa'nın, 1990-2007 dönemi itibariyle GAP kapsamında kamu yatırımlarının payının yüksek olduğunu belirten Ekren, GAP'ın en büyük parçası olan Atatürk Barajı, hidroelektrik santralı, tüneller ve Harran Ovası sulama kanallarının Şanlıurfa'da oluşu nedeniyle yatırımların diğer illerden fazla bulunduğunu vurguladı.

    1990-2007 yılları arasında GAP'a devlet bütçesinin olanakları çerçevesinde toplam kamu kaynaklarından yılda ortalama yüzde 7.1 oranında pay ayrıldığını bildiren Ekren, yıllar itibariyle en fazla kaynağın projenin başladığı 1990 ile 2000 yıllarında aktarıldığını belirtti.

    Nazım Ekren, 1990'da 1 milyar 543 milyon 378 bin YTL, 2000 yılında ise 1 milyar 543 milyon 831 YTL kaynak aktarılan GAP için en az ödeneğin 691 milyon 688 bin YTL ile 2001 yılında verildiğini kaydetti.

    Ekren, 1990'dan itibaren 18 yılda mahalli idareler yatırımları hariç olmak üzere GAP için devlet bütçesi olanaklarından 20 milyar 785 milyon 172 bin YTL kaynak harcandığını bildirdi.

    İlgili Başlıklar:
    GAP Bölgesi (14 haber)
    DTP (753 haber)






    Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 hisse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, satış yöntemiyle özelleştirilecek.

    Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.

    Kredi kartı pazarındaki payını artırmak isteyen bankalar, sigorta hizmetinden lüks tatile kadar göz kamaştırıcı binlerce hediye veriyor.

    Krizle birlikte finans sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından ABD’de 7 banka daha kapandı.

    THY, Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini açıkladı. Sektör, 'Avrupa’da filolara Çin uçağı alınmıyor' diye tepki gösterdi.

    Haziranda TÜFE yüzde 0.11, ÜFE yüzde 0.94 arttı. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 5.73, ÜFE’de yüzde -1.86 oldu...

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam