|
|
07 Ocak 2008 Pazartesi 13:23
|
Ekonomi
|
Avrupa Birliği'nde İŞSİZLİK, tarihinin en DÜŞÜK seviyesinde
AVRO BÖLGESİ'NDE İŞSİZLİK ORANI HALA DÜŞÜK
AB'de ortak para kullanan ülkelerin dahil olduğu Avro Bölgesi'nde, geçen yıl Ekim ayında yüzde 7,2 ile tarihinin en düşük seviyesine inen işsizlik oranı, Kasım ayında değişmedi.
Resmi istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre 27 üyeli AB'de de Kasım ayı ortalama işsizlik oranı bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 6,9'da kaldı.
2006 yılının aynı döneminde işsizlik oranları, Avro Bölgesi'nde yüzde 7,9 ve AB'de yüzde 7,7 seviyesindeydi.
AB'de en düşük işsizlik oranları yüzde 2,9'la Hollanda ve yüzde 3,2'yle Danimarka'da görülürken en yüksek oranlar yüzde 11'le Slovakya, yüzde 8,5'le Polonya, yüzde 8,2'yle Portekiz, İspanya ve Yunanistan'da kaydedildi.
Kasım ayı itibariyle Avro Bölgesi'nde 11 milyon, AB'de 16,4 milyon işsiz bulunduğu belirtiliyor.
Bu arada Eurostat, Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları endeksinin Kasım ayında, bir önceki aya göre binde 8 ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 arttığını bildirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, metrobüsü İETT'nin verdiği diğer hizmetler gibi değil, metro mantığı ile çalışan bir işletme gibi düşünmek gerektiğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, 'Biz kanun neyi emrediyorsa onu yaptık. Hesaplamalarımıza göre yaklaşık 8 milyar liralık bir ek yük getirecek' dedi.
Enerjide arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılıktan kaynaklı risklerin azaltılması, verimliliğin artırılması, israfın önlenmesi amacıyla bir dizi adım atılmaya hazırlanılıyor.
Devlet Bakanı Çağlayan, Türkiye'nin 1-21 Mart 2010 arasındaki ihracatının yüzde 28,6 artarak 6 milyar 142 milyon 618 bin dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.
ENDİŞE GEREKÇESİ: Bu teşvikler için kamu borçlanması yapılıyor; borç ÇOK BÜYÜYOR
Skoda’nın 4x4 sınıfındaki ilk aracı olan Yeti, Türkiye pazarına sunuldu.
|