|
|
07 Ocak 2008 Pazartesi 13:23
|
Ekonomi
|
Avrupa Birliği'nde İŞSİZLİK, tarihinin en DÜŞÜK seviyesinde
AVRO BÖLGESİ'NDE İŞSİZLİK ORANI HALA DÜŞÜK
AB'de ortak para kullanan ülkelerin dahil olduğu Avro Bölgesi'nde, geçen yıl Ekim ayında yüzde 7,2 ile tarihinin en düşük seviyesine inen işsizlik oranı, Kasım ayında değişmedi.
Resmi istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre 27 üyeli AB'de de Kasım ayı ortalama işsizlik oranı bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 6,9'da kaldı.
2006 yılının aynı döneminde işsizlik oranları, Avro Bölgesi'nde yüzde 7,9 ve AB'de yüzde 7,7 seviyesindeydi.
AB'de en düşük işsizlik oranları yüzde 2,9'la Hollanda ve yüzde 3,2'yle Danimarka'da görülürken en yüksek oranlar yüzde 11'le Slovakya, yüzde 8,5'le Polonya, yüzde 8,2'yle Portekiz, İspanya ve Yunanistan'da kaydedildi.
Kasım ayı itibariyle Avro Bölgesi'nde 11 milyon, AB'de 16,4 milyon işsiz bulunduğu belirtiliyor.
Bu arada Eurostat, Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları endeksinin Kasım ayında, bir önceki aya göre binde 8 ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 arttığını bildirdi.
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 hisse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, satış yöntemiyle özelleştirilecek.
Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.
Kredi kartı pazarındaki payını artırmak isteyen bankalar, sigorta hizmetinden lüks tatile kadar göz kamaştırıcı binlerce hediye veriyor.
Krizle birlikte finans sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından ABD’de 7 banka daha kapandı.
THY, Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini açıkladı. Sektör, 'Avrupa’da filolara Çin uçağı alınmıyor' diye tepki gösterdi.
Haziranda TÜFE yüzde 0.11, ÜFE yüzde 0.94 arttı. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 5.73, ÜFE’de yüzde -1.86 oldu...
|