|
|
12 Ocak 2008 Cumartesi 18:04
|
Ekonomi
|
Bizimki, Avrupa’da yılın Maliye Bakanı seçildi
The Banker Dergisi, Kemal Unakıtan’ı ‘Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı’ seçti. Dergi 2002 yılından beri Maliye yönetimini elinde tutan Unakıtan’ın döneminde rekor yabancı sermaye çekildiğini yazdı
İNGİLTERE’NİN ünlü Financial Times gazetesini çıkartan grubun yayımladığı The Banker adlı dergi, Kemal Unakıtan’ı ‘Avrupa’da yılın Maliye Bakanı’ seçti. 2002 yılından bu yana Maliye’nin yönetimini elinde tutan Bakan Unakıtan’ın döneminde Türk ekonomisinin büyük bir dönüşüm geçirdiği ve güven kazandığına dikkat çeken The Banker dergisi, bu dönemde doğrudan yabancı yatırımların rekor seviyeye ulaştığını yazdı. Yabancı yatırımların 2006 yılında 20.1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, 2007’de ise 20 milyar sterlin olarak tahmin edildiğini duyuran The Banker, enflasyonun yüzde 7’lik oranıyla hala yüksek olduğunu, ancak 1980 ve 1990’lı yılların yüzde 70’lere varan enflasyon oranlarına bakıldığında bunun da önemli bir gelişme olarak görüldüğünü bildirdi.
YILIN BAŞKANI TRİCHET
ASYA’DA yılın Maliye Bakanı Endonezyalı Bakan Sri Mulyani Indravati, Amerika kıtasında Meksika Maliye Bakanı Austin Carstens, Afrika’da Angolalı Bakan Jose Pedro de Morais ve Ortadoğu’da da Mısır Maliye Bakanı Yusuf Butros-Gali oldu. Dergi ayrıca dünyada ve Avrupa’da yılın merkez bankası başkanı olarak da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet’i ilan etti.
Leasing’te yüzde 8 KDV ileride!
MALİYE, yüzde 1’den 18’e çıkarılan leasing’deki KDV uygulamasını yumuşatmak için Unakıtan’ın talimatı doğrultusunda yeni bir çalışma başlatmaya hazırlanıyor. Bakanlığa yakın kaynaklar Unakıtan’ın ‘Şartlar elveriyorsa, ileride ayrıcalıklı vergi yerine, bütün makine ve ekipmana yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulayalım. Bu konuda bir çalışma yapalım’ dediğini aktardı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.
Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var
Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.
|