türk net en son haber 19 Mart 2010Güncelleme: 19.03.2010 22:17 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Deniz Kazaları
Kasımpaşaspor
Turkcell Süper Lig
Beşiktaş
Anayasa ve Anayasa Değişiklikleri Hakkında
Diyarbakırspor
Türkiye Futbol Federasyonu
İstanbul BŞB Spor
McDonalds
Diyet Haberleri
Add to Google
15 Ocak 2008 Salı 00:24 Ekonomi

Banka şifresini çalan virüs Türkiye’de hızla yayılıyor

Rus hacker grubu tarafından yazılan ’Mebroot’ isimli virüs, internetten bankacılık işlemi yapanların kâbusu oldu

Microsoft tarayıcısının boşluklarından faydalanan ve 200 binden fazla sisteme bulaşan virüs, Avrupa’da 5 bin kişiyi mağdur etti,

200 binden fazla sisteme bulaşan Rus hacker grubu tarafından yazılan ’Mebroot’ isimli virüsün Türkiye’de de hızla yayıldığı belirtildi. Bilgisayar güvenliği uzmanları, internette bankacılık işlemleri sırasında şifre bilgilerini çalan ve Windows işletim sisteminde faaliyet gösteren virüs konusunda internet kullanıcılarını uyardı. Windows Messenger üzerinden yayıldığı söylenen virüs aracılığıyla korsanların Türkiye’de birçok kişinin hesabını boşalttığı ortaya çıktı. Uzmanlar, virüs programının geçen ay çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere 5 bin civarında kişiyi etkilediğini ve çoğunun, Microsoft’un tarayıcısının boşluklarından faydalanan bubi tuzaklı web sitelerinin kurbanı olduklarını vurguladı.

Uzmanlar, bu zararlı programın, sistem dosyalarını değiştirerek dışardan erişime olanak sağladığını vurguladı. Gizlenen ’rootkit’ programcıkları gibi çalışan virüsün, kendisini bilgisayarın Master Boot Record (MBR) adı verilen sabit diski üzerine yazdığı kaydediliyor.

Symantec bilgisayar güvenliği şirketi yetkilileri, Mebroot olarak adlandırılan virüs bir kez kurulduktan sonra çoğunlukla, ’keyloggers’ adı verilen ve klavye vuruşlarını kaydeden programlar gibi diğer zararlı yazılımları da bilgisayara indirdiği uyarısında bulunuyor. Normalde bilgisayar çalışırken kaldırılamayan Mebroot virüsünü tarayarak tespit eden ve kaldırabilen bir yazılımın ise bağımsız bilgisayar güvenliği şirketi GMER tarafından geliştirildiği belirtiliyor.

DÜnyanIn sayılı bankalarından Barclays’in Yönetim Kurulu Başkanı Margus Agius, kredi kartı hırsızlarının son kurbanı oldu. Dolandırıcılar bankadan yönetim kurulu başkanı adına kredi kartı çıkartarak, Başkan’ın hesabından 20 bin dolar çekti. London Life gazetesinin haberine göre, dolandırıcılar, müşteri hizmetlerine kendilerini bankanın yılda 1.6 milyon dolar maaş alan Agius olduğuna ikna etti. Agius’un kendi bankasından dolandırılması İngiltere’de geniş yankı buldu. Barclay’in 61 yaşındaki patronunun zararı banka tarafından karşılanacak.

İlgili Başlıklar:
Bankacılık (561 haber)
Online Bankacılık (41 haber)
Virüs Uyarıları (20 haber)
Virüs (11 haber)
İnternet Bilgisayar Korsanlığı - Hackerlık (121 haber)






Anayasa Mahkemesi; İşçi, Memur Bağ-Kur Emeklileri Derneği Genel Başkanı'nın lehine karar verirse, milyonlarca emeklinin hem maaşları yükselecek hem fark alacaklar.

Kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5360 liraya yükselirken, avronun satış fiyatı 2,0760 liraya geriledi.

Doğan Yayın Holding A.Ş., sonuçlanan bazı davalarla ilgili olarak, mahkeme kararları ve gecikme faizi dahil toplam 2 milyon lira ceza ihbarnamesinin şirkete ulaştığını bildirdi.

TOKİ tarafından 2008 sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş konut ve işyerleri için indirim kampanyası başlatıyor.

BORUCUNU ÖDEYEMEYİNCE KENDİNİ BIÇAKLADI VE 'GASP EDİLDİM' DEDİ...

İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz eski ile yeni emekli arasındaki maaş farkının Anayasa'nın 10'ncu Maddesi'ne aykırı olduğunu ileri sürdü.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam