|
|
30 Ocak 2008 Çarşamba 12:02
|
Dünya
|
Türk-Kızılderili yakınlaşması ERMENİLERİ KIZDIRDI
AMERİKA'DA YAŞAYAN ERMENİLER, TÜRKLERLE KIZILDERİLİLER ARASINDA YAKINLAŞMA OLMASINI FAKSLARIYLA PROTESTO ETTİLER
Geçtiğimiz günlerde, New York'ta İstanbul Üniversitesi Mezun Amerika Derneği (İÜMEZUSA)tarafından düzenlenen bir panelde, Türkler ile Kızılderililer arasında çok sayıda ortak bağlantının olduğunun ortaya çıkması ve bunun ABD'de kamuoyunda da dikkat çekmesi, ABD'deki Ermeni Lobisini kızdırdı.
Organizasyonu gerçekleştiren derneğe, email, fax ve telefon yoluyla ulaşan çok sayıda Ermeni, paneli eleştirdi. Ermeniler, dernek yöneticilerine tepkilerini dile getirerek, ABD'de Kızılderililer ile Türkler arasında ki yakınlaşmadan duydukları rahatsızlık ve kızgınlıklarını ilettiler.
KIZILDERİLİLERE YAKLAŞARAK SOYKIRIM İDDİALARINDAN KURTULAMAZSINIZ
Derneğin web sitesini mail yolu ile bombardımana tutan Ermeniler, Kızılderili lobisine yaklaşmak ile sözde Ermeni soykırımı konusunda Türklerin kurtuluşunun olmadığını dile getirdi. Gelen e-maillerin bazılarında ise "Siz elit Türkler olarak eninde sonunda bunu kabul edeceksiniz ve sonra da Osmanlıyı suçlayacaksınız" şeklinde ifadeler de bulunuldu. Ermeniler, dernek yetkililerine telefon ve e mail ile yoluyla ulaşarak, ABD Senatosu'ndaki Kızılderililer komitesinde yer alan senatörlere yakınlaşmanın hiç bir şeyi çözmeyeceğini de belirterek, "ABD'de kime yaklaşırsanız yaklaşın, bu yolda yaptığımız çalışmaları asla engelleyemeyeceksiniz. Soykırımı kabul edeceksiniz" şeklinde tepkide bulundular.
İÜMEZUSA Başkanı Ali Çınar, henüz panelin yeni bitmesine rağmen, Ermenilerden böyle bir tepki aldıkları için çok şaşırmadıklarını belirterek, "Türk Amerikan toplumu, Amerika'da Kızılderililer dâhil diğer etnik gruplar ile yakınlaşmak ve sosyal, kültürel ve lobicilik anlamında ortak çalışmalar yapması zorunludur" dedi.
Çınar, ABD'nin yüzde 21,6'sının etnik kökenden gelen kişilerden oluştuğunu belirterek, "Her konuyu çok yakından takip ediyoruz, panel amacına ulaşmıştır ve çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Mart veya Nisan ayında sözde Ermeni tasarısının tekrar gündeme gelecek, bu tür tepkilerin bizi asla yıldıramayacak. Aslında bu tür tepkiler bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu göstermektedir" diye konuştu.
|
Yorumlar |
|
Ali Gökçen
-
30.01.2008 13:53
|
|
bu ermenilerde zerre kadar akıl olsa kendi kendilerini böyle rezil etmeye devam etmezlerdi. öncelikle, ermeniler rusların ve kendi çıkarcılarının kışkırtmasıyla çeteleşip osmanlıdan toprak koparmak için bölgedeki ermeni dışındaki bütün halkı katletmeye çalışmıştır. bunun sonucunda, osmanlının aldığı önlemlere direnirken ya da çatışırken başına gelenlerden kendileri sorumludur. ha, varsayalım, osmanlı hanedanı durup dururken emenilere zarar verecek karar aldı diyelim. yine suç Türklerin değildir. osmanlının son hanedanı vahdettinin genetik olarak Türklük oranı yazıyla alıyüzyirmibeşte-bir-dir. orhan padişahtan beri bütün padişahların annesi avrupa hanedanı prensesidir. gidin sizi katlettiğini söylediğiniz avrupa hanedanlarından tazminat isteyin demeye bile utanıyoruz nedense. bizim genlerimiz ne kaybettiyse insana sevgi ve saygıdan kaybetmiştir. ama son gülen iyi güler.
|
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|