|
|
07 Şubat 2008 Perşembe 11:29
|
Dünya
|
Dünyadan türban örneklerini gösteriyorlardı, sıra Türkiye'ye gelince Hayrunisa Gül'ün fotoğrafını kullandılar
Corriere della Sera gazetesi'nden...
Corriere della Sera gazetesi, Müslüman kadınların örtünmelerine Çin Halk Cumhuriyeti tekstilcilerinin damgasını vurduğunu işleyen makalesinde türban örneği için Türkiye’nin ’First Lady’si Hayrünnisa Gül’ün fotoğrafını kullandı.
Gazete, özellikle Afganistan’da yaygın olan ve kadınların tüm vücudunu örten burkanın Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretildiğini ve tesettür giysilerinin giderek bu ülkenin tekeline girdiğini öne sürdü. Corriere della Sera, Afganistan pazarında yerli burka üreticilerinin Çin’le rekabet edemediklerini, tasarımlarının daha şık ve kaliteli, üstelik daha ucuza mal olduğunu da itiraf ettiklerini yansıttı. Yazıda, Müslüman kadınların başörtüleri de tanıtıldı. Özellikle Körfez ülkeleri kadınlarının taktıkları peçe, İran’ın kara çarşafı ve Türkiye’nin gündemini işgal eden türban dışında ’Haşema’yı mercek altına alan gazete, türban için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün fotoğrafına yer verdi.
Belgeler arasında yemek kuponları, ölüm ilamları ve bir haritanın da bulunduğu, tarihçilerin belgeleri incelediği belirtildi.
Uluslararası Af Örgütü, Yunanistan'ı, deniz yoluyla gelen mültecileri zorla Türkiye'ye sürmekle ve havayoluyla gelenleri kötü koşullarda hapsetmekle suçladı.
ABD Temsilciler Meclisi'nde, Sağlık Reformu Tasarısına ilişkin oylamanın ardından, Demokrat milletvekili Bart Stupak'ın konuşması sırasında Kongre içinden bir kişi ''bebek katili'' diye bağırdı.
Barack Obama, sağlık reformu paketinin Temsilciler Meclisi'nde onaylanmasının herhangi bir parti için değil, Amerikan halkı için bir zafer olduğunu söyledi.
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Nevruz'u Gürcistan'ın ulusal bayramı ilan etti.
Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı James Holmes, Türkiye’nin ABD ile yaşanan soykırım tasarısı krizini yönetme şeklini eleştirdi.
|