|
|
07 Şubat 2008 Perşembe 11:29
|
Dünya
|
Dünyadan türban örneklerini gösteriyorlardı, sıra Türkiye'ye gelince Hayrunisa Gül'ün fotoğrafını kullandılar
Corriere della Sera gazetesi'nden...
Corriere della Sera gazetesi, Müslüman kadınların örtünmelerine Çin Halk Cumhuriyeti tekstilcilerinin damgasını vurduğunu işleyen makalesinde türban örneği için Türkiye’nin ’First Lady’si Hayrünnisa Gül’ün fotoğrafını kullandı.
Gazete, özellikle Afganistan’da yaygın olan ve kadınların tüm vücudunu örten burkanın Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretildiğini ve tesettür giysilerinin giderek bu ülkenin tekeline girdiğini öne sürdü. Corriere della Sera, Afganistan pazarında yerli burka üreticilerinin Çin’le rekabet edemediklerini, tasarımlarının daha şık ve kaliteli, üstelik daha ucuza mal olduğunu da itiraf ettiklerini yansıttı. Yazıda, Müslüman kadınların başörtüleri de tanıtıldı. Özellikle Körfez ülkeleri kadınlarının taktıkları peçe, İran’ın kara çarşafı ve Türkiye’nin gündemini işgal eden türban dışında ’Haşema’yı mercek altına alan gazete, türban için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün fotoğrafına yer verdi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
Daniel Monk’un genç yaşta öldüğü ortaya çıktı. Savaşın stresini kaldıramayan Monk, aşırı doz reçeteli ilaç aldıktan sonra kalp krizi sonucu 10 ay önce öldü.
TÜRKİYE nedeniyle İsveç ziyaretini erteleyen Sarkozy, AB dönem başkanlığının bu ülkeye geçmesinin ardından resmi ziyaret için Stockholm'e gitti.
|