|
|
14 Şubat 2008 Perşembe 07:35
|
Dünya
|
Singapur'da Hz. İsa figürlü kozmetik ürün, tepki üzerine piyasadan çekildi
Nüfusunun yüzde 15'ini Hıristiyanların oluşturduğu Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da, reklamında Hz. İsa figürünün kullanıldığı bir kozmetik ürün, gelen tepkiler üzerine piyasadan çekildi.
Amerika merkezli Blue Q firmasının ürettiği dudak ve bakım kreminin, üzerinde 'Hz. İsa'nın tasviri ile birlikte iki kadının bulunduğu resimle pazarlanması, ülkedeki Hıristiyanları rahatsız etti. Singapur'daki Katolik kilisesi, reklamın "saygısızlık, cinsel içerikli olması ve Hıristiyanlığı ayağa düşürdüğü" gerekçesiyle şikayette bulundu. Bunun üzerine söz konusu ürünlerin satışa sürüldüğü ülkenin en büyük 3 alışveriş merkezini işleten Wing Tai firması, 'müşterilerini incitmemek için' ürünleri geri çekti.
Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
IRAK'IN BU SESLENİŞİ AVRUPALI'YA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul
Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.
Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.
|