türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 22:20 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Trafik Kazaları
    Ilısu Barajı
    Irak Türkiye İlişkileri
    İsrail
    ADSL
    İnternet
    Michael Jackson
    Domuz Gribi
    Futbolda Transferler
    Osmanlı Tarihi
    Add to Google
    18 Şubat 2008 Pazartesi 11:09 Ekonomi

    Mecidiyeköy 'havalisindeki' son BÜYÜK ihale

    Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisi, TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından açık artırma yöntemiyle önümüzdeki ayın başında ihale edilecek.

    Ali Sami Yen Stadının yanındaki yaklaşık 24 bin metrekarelik arazi, bölgedeki son büyük arazilerden biri olma özelliğini taşıyor. Konumu dolayısıyla daha ihaleye çıkmadan büyük ilgiyle karşılanan araziye, açık artırmada da yatırımcıların ilgisinin devam etmesi bekleniyor.

    İhalesi Emlak Konut'un Ataşehir'deki merkezinde noter huzurunda yapılacak arazinin satışından elde elde edilecek gelirin de, Konut Edindirme Yardımı geri ödemelerinde kullanılması planlanıyor.

    Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda ihale çalışmalarının devam ettiğini, satış şartnamesi hazırladıklarını belirterek, ilk ihalede başarılı olunmaması halinde gelir paylaşımı yöntemine dönebileceklerini söyledi.

    Demiröz, ''Ama ilk ihalede arazinin taliplisi olacağını düşünüyoruz. Şu anda görüşmeler de yapılıyor. Türk firmalarının yanı sıra özellikle Körfez ve Hollanda menşeli yatırımcılardan büyük ilgi var. Yabancı ortaklarla ihaleye gireceğini söyleyen Türk firmaları da bulunuyor'' şeklinde konuştu.

    Söz konusu gayrimenkulün 3 emsalden oluştuğunu, 100 bin metrekare inşaat alanı bulunduğunu ifade eden Demiröz, arazide iş merkezi, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisi, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu, kültürel tesisler, yönetim binaları, banka ve finans kurumlarının yer alabileceğini kaydetti.
    Arazi üzerinde bulunan ve şu anda Büyük Mükellefler Vergi Dairesi (BMVD) olarak kullanılan binanın Anıtlar Kurulunun izin vermemesi dolayısıyla yıkılamayacağını, restore edilerek restoran amaçlı kullanılabileceğini belirten Demiröz, arazide yer alan ağaçların da koruma altında bulunduğunu söyledi.

    Vedat Demiröz, arazinin metrekaresinin 10 bin dolar civarında olduğunu ifade ederek, ''Çok özellikli bir yer. Arsamız çok değerli. Burası, bölgedeki son büyük arazilerden biri. Yani o aks üzerinde başka emsal denebilecek bir arazi yok. Eminim çok yoğun ilgi olacaktır'' diye konuştu.

    Arazinin maliyet, asgari değerinin 230 milyon YTL artı KDV olduğunu belirten Demiröz, ''İhaleye KDV dahil 300 milyon YTL'nin altında çıkma şansımız yok. Muhammen bedelimiz bu rakamın üzerinde olacak'' dedi.

    Demiröz, KEY hesaplarıyla ilgili sürecin hızlandığına işaret ederek, nakit ihtiyacı anlamında söz konusu arazinin satışından elde edilecek kaynağın, KEY ödemelerinde değerlendirileceğini bildirdi.

    Bu arada, eski likör fabrikası arazisi, son yıllarda yüksek bedellere alıcı bulan bölgedeki diğer araziler arasında da yerini alacak.

    Karayollarına ait Levent'te bulunan 96 bin 505 metrekarelik arazide en yüksek teklifi 800 milyon dolarla Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş, İstanbul Büyükşehir Belediyesince 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT Garajı arazisinin satış ihalesinde de en yüksek teklifi, yüzde 18'lik KDV ile birlikte toplam 1 milyar 156 milyon YTL ile Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş vermişti.

    İlgili Başlıklar:
    Emlak Pazarı (97 haber)
    TOKİ (93 haber)






    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind

    Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.

    Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var

    Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam