türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 16:18 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

20 Şubat 2008 Çarşamba 00:23 Ekonomi

Mustafa Koç, ekonomi basını ile biraraya geldi ve dedi ki: Reformları ertelerseniz karşınıza canavar olarak çıkar

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, türban tartışmaları nedeniyle kamuoyunun meşgul edilmesini eleştirerek yapısal reformların acilen hayata geçirilmesini istedi.

UniCredit’in 2008 yılı şubat ayı Yönetim Kurulu toplantısını İstanbul’da gerçekleştirmesi nedeniyle önceki gün ekonomi basını ile bir araya gelen Koç, bir soru üzerine türban tartışmalarına değinerek hükümete şöyle seslendi: “Daha yapılması gereken çok önemli reformlar var. Sosyal Güvenlik Reformu bir an evvel çıkarılmalı. Ötelendikçe karşımıza geometrik olarak büyüyen bir canavar ortaya çıkacak. Finans sektörü tarafında bunu nasıl karşılarız bir muamma? Bunların üzerine çok ciddi şekilde eğilmek gerekiyor. Kamuoyunu meşgul eden konunun reformların önünde bir engel teşkil etmemesi lazım.”

Koç, Yapı Kredi’deki ortakları UniCredit ile bankacılık sektöründe agresif büyümeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Organik büyümenin yanında önümüze bir fırsat gelirse çok ciddi şekilde değerlendiririz” dedi. Bir soru üzerine Migros’un satışından elde edilecek gelirin öncelikle Koç Grubu’nun açık pozisyonunun kapatılmasında kullanılacağını aktaran Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, grubun açık pozisyonunun ise yaklaşık 5 milyar dolar olduğunu söyledi. Mustafa Koç, “Açık pozisyon miktarı son derece yönetilebilir bir miktar. Her doların karşılığı var” dedi.

TÜRKİYE ÇOK CAZİP

2002’de Koç Grubu ile finans sektöründe başlattıkları ortaklığa ilişkin “Sanki 30 yıldır birlikte çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulunan Profumo “Türk bankacılık sektörü çok cazip. Avrupa ile yoğun ticari ilişkiler ve bankacılık alanında yetişmiş insan gücüyle Türkiye, UniCredit’in yatırım alternatifleri arasında en doğru seçimlerden biri oldu” dedi.

‘Sonsuza kadar kalabiliriz’

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Koç’un finanstaki İtalyan ortağı UniCredit Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Rampl ve UniCredit CEO’su Alessandro Profumo, Türkiye ekonomisine ilişkin görüşlerini ve Yapı Kredi’ye ilişkin hedeflerini açıkladı.

UniCredit CEO’su Alessandro Profumo, 2002 yılında Koç Grubu ile ortaklığa imza attıklarında belli şüpheleri olduğunu belirterek, “Genelde 6 yıldan sonra bu ortaklık nereye gider diye şüphelerimiz vardı. Ama artık uzun vadeli, sonsuza kadar Türkiye’de kalmaya niyetliyiz” dedi.

Bu arada Yapı Kredi Bankası’nda Koç Grubu ile yüzde 50-50 ortak olan İtalyan UniCredit Group, 2008 yılı şubat ayı yönetim kurulu toplantısını dün İstanbul’da gerçekleştirdi.

YKB’nin enflasyon tahmini yüzde 6.1

Faizlerin düşmesi ve iç talebin canlanmasıyla büyüme hızı yüzde 4.9’a yükselebilir.

Küresel bir şok olmaması ve uluslararası mal fiyatlarındaki artışın durması halinde enflasyon yüzde 6.1’e geriler.

Bankacılık sektöründe şube sayısında artış devam edecek.

Bireysel bankacılıkta, özellikle konut kredilerinde faizlerdeki düşüşe paralel ciddi bir artış olacak.

2008’de bankacılık sektöründe toplam mevduat yüzde 19, toplam krediler yüzde 25, tüketici kredileri yüzde 38, kredi kartları yüzde 18 büyüyecek.

Bu bir kriz değil

ABD ekonomisiyle ilgili resesyon yorumlarına da değinen Profumo, “Bir yavaşlama olacak ama dramatik bir yavaşlama olmayacak. Dünya ekonomik krizi demeyi tercih etmiyorum. Bir finansal kriz var demek istiyorum. Belli ülkelerde belli oyuncular için likidite sorunu olabilir. Türkiye’nin stratejik konumu, özellikle doğrudan yabancı yatırımlar için çok önemli” diye konuştu.

İlgili Başlıklar:
Mustafa Koç (15 haber)
Koç Holding (97 haber)
Türkiye Ekonomisi (133 haber)






Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), elektrik fiyatına yapılacak yeni bir zammın işsizlik artışına neden olabileceği uyarısını yaptı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Suat Yılmaz, enerjide dışa bağımlılık nedeniyle 2009 yılında daha çok elektrik zammı yaşanabileceğini söyledi.

Sony, dizüstü bilgisayarlarındaki aşırı aşınmadan dolayı yedi kişinin hafif yaralanmasından sonra 440 bin bilgisayarın ücretsiz tamir edileceğini açıkladı.

Küresel ekonomide, son bir yıldır devamlı yükseliş gösteren faizlerde düşüş sinyali başladı.

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 1.019,11 puan azalarak 38.537,26 puandan kapandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, EPDK'nın, toptan elektriğe zam talebini onaylamasıyla ilgili olarak 'Kuşkusuz iyi olduğunu söyleyemem' dedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam