|
|
20 Şubat 2008 Çarşamba 08:38
|
Dünya
|
AFGAN SİLAHLI KUVVETLERİNDEN SORUMLUYDU.. Raşid Dostum GÖREVDEN ALINDI
Afganistan'da Özbek General Raşid Dostum'un görevinden alındığı bildirildi.
Afganistan Başsavcısı Abdülcabbar Sabet, Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin silahlı kuvvetlerden sorumlu yardımcılığını yürüten Dostum'un, bir muhalifini kaçırtarak dövdürdüğü iddialarıyla ilgili olarak görevden alındığını belirtti.
Sabet, polisin olayla ilgili soruşturmasında yardımcı olmadığı için Dostum'u görevden aldığını söyledi.
İddiaları reddeden General Dostum ise Başsavcının kendisini görevden alamayacağını söyleyerek, Karzai'den kararı geri çevirmesini istediğini kaydetti.
Dostum ile 50 kadar silahlı adamı, 2004 yılındaki devlet başkanlığı seçiminde Dostum'un danışmanlığını yapan Ekber Bey ve bazı yakınlarını dövmekle suçlanmış, bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, 3 Şubatta Özbek Generalin Kabil'deki evini kuşatmıştı. Kuşatma, Dostum'un soruşturma kapsamında ifade vermeyi kabul etmesi üzerine sona ermişti.
Taliban'ı 2001'de iktidardan uzaklaştıran ABD önderliğindeki güçlere Kuzey İttifakı komutanı olarak yardım eden Dostum, 2004 yılındaki devlet başkanlığı seçiminde aday olarak, oyların yüzde 10'unu almıştı. Dostum daha sonra Karzai tarafından askeri danışman olarak görevlendirilmişti.
Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
IRAK'IN BU SESLENİŞİ AVRUPALI'YA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul
Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.
Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.
|