türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 22:28 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Trafik Kazaları
    Ilısu Barajı
    Irak Türkiye İlişkileri
    İsrail
    ADSL
    İnternet
    Michael Jackson
    Domuz Gribi
    Futbolda Transferler
    Osmanlı Tarihi
    Add to Google
    20 Şubat 2008 Çarşamba 09:42 Dünya

    BUNUN ANLAMI, BU: Türkiye, tam gaz Afrika'ya AÇILIYOR

    ABDULLAH GÜL, TANZANYA ZİYARETİ ÖNCESİ KÖŞK'ÜN KAPISINI YİNE AFRİKA ÜLKELERİNE AÇTI

    Türkiye, Afrika'ya açılım politikasını art arda Afrika liderlerini ağırlayarak sürdürüyor.

    Sudan'ın ardından Senegal'in cumhurbaşkanı Abdülaye Wade'i ağırlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 26 Şubat'ta Tanzanya yolcusu.

    İki gün sürecek temaslarında kendisine Türk Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu üyesi işadamlarının da eşlik edeceği Cumhurbaşkanı Gül, bu ülkeye resmi ziyarette bulunacak ilk Türk Cumhurbaşkanı olacak. Gül, Afrika Birliği'nin genel sekreterliğini yürüten Tanzanya'dan Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için destek isteyecek.

    Cumhurbaşkanı'nın resmi davetiyle dün Ankara'ya gelen ilk Senegal lideri olan Wade ise Türk işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı. Heyetlerarası görüşmelerde kültürel ve tarımsal alanda işbirliği anlaşmaları imzalanırken, ortak basın toplantısında iki lider ekonomik ilişkilerde yeni açılımlara gidileceği mesajı verdi. Türkiye ile ticaretten büyük kazanç bekleyen Wade, Türk özel sektörünü yatırıma çağırmakla kalmadı, Senegal'i merkez alarak Afrika'nın başka bölgelerine yayılmanın mümkün olduğunu söyledi. Wade'in Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde de ekonomik konuların yanı sıra Sudan'ın Darfur bölgesinde yaşanan trajediyi önlemek için yapılabilecekler konuşuldu.

    Gül bu yaz İstanbul'da yapılacak Afrika zirvesine Wade'in katılacağını söylerken, Senegal lideri de 13-14 Mart'ta ülkesinde toplanacak İslam Konferansı Örgütü zirvesine Gül'ün iştirakinden onur duyduklarını vurguladı. Anıtkabir ziyaretini de ihmal etmeyen Wade, Atatürk'ün dünya için önemli bir kahraman olduğunu söyledi.

    İlgili Başlıklar:
    Afrika (122 haber)






    Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul

    Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.

    Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam