Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 9 Ocak 2009Güncelleme: 09.01.2009 07:44 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Yılmaz Güney
İlker Başbuğ
İbrahim Şahin
Ergenekon Davası
Egemen Bağış
Azerbaycan
Doğalgaz Kesintileri
Elektrik
Hasan Gerçeker - Yargıtay Başkanı
Sabih Kanadoğlu
Add to Google
21 Şubat 2008 Perşembe 12:03 Ekonomi

Unakıtan, Amerika merkezli ekonomik krirze tarih verdi: MART

Avrupa’da asıl kıyamet martta kopar, bizde paniğe gerek yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmanın Türkiye’ye etkisini değerlendirirken, "Yabancı artık, ’Niye çıkayım Türkiye’den’ diyor. Çıkmıyor dikkat ederseniz. Borsadan çıkıyor mevduatta kalıyor. Paniğe gerek yok, korkuya kapılacak bir durumumuz yok" dedi.

Unakıtan, mezunu olduğu Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen "Global Finans Piyasaları ve Türkiye Ekonomisi" panelinin açılışında yaptığı konuşmada, mortgage krizinin Türkiye’ye etkisini şöyle değerlendirdi:

"Bankacılık sistemi en güçlü dönemini yaşıyor çünkü tam zapturapta alınmış. Bizde ödenmeyen mortgage kredisi yok. Türkiye’nin ödeyemediği borcu yok. Yabancı, ’Niye çıkayım Türkiye’den? Türkiye’de istikrar var’ diyor. Çıkmıyor dikkat ederseniz. Borsadan çıkıyor mevduatta kalıyor. Ufak-tefek çıkışlar da bizi etkilemiyor. Paniğe gerek yok, korkuya kapılacak bir durumumuz yok. Şu anda halen yabancı sermaye geliyor. Özelleştirme yapmasam bile 2008 için 10 milyar dolar yabancı sermayeyi garantilemiş durumdayız."

ABD’de mortgage kredilerinin gereğinden fazla dağıtılarak geri dönmemeye başlaması sürecine işaret eden Unakıtan’ın, "Bizde de kredi kartı herkese dağıtılıyordu. Sonra kanun çıkararak engelledik. Ona rağmen bakıyoruz yine alınması gereken tedbirler ortaya çıkıyor" örneğini vermesi dikkati çekti. ABD’deki krizin, işin içine giren Avrupa bankalarını da etkilediğini ifade eden Unakıtan, "Avrupa bankaları zarar ediyor. Bu zarar ne kadar kimse de bilmiyor, belirsizlik var. Avrupa bankaları zararlarını mart ayında açıklayacaklar. Orada da bir kızılca kıyamet kopacak" diye konuştu. Unakıtan, küreselleşmenin etkilerinden kaçmanın mümkün olmadığının altını çizdi.

İlgili Başlıklar:
Kemal Unakıtan (126 haber)






Rusya’nın Ukrayna’ya doğalgaz sevkıyatını kesmesi yüzünden Türkiye’de de batı hattından doğalgaz alarak elektrik üreten üç santral üretim azaltması ya da durdurma kararı aldı.

Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.

TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam