|
|
22 Şubat 2008 Cuma 10:32
|
Dünya
|
ALMANLARIN YAPTIĞININ AYNISINI İNGİLİZLER YAPTI: Gelinlere İngilizce bilme şartı
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, evlenerek ülkeye gelen kişilerin bundan sonra dil testinden geçirileceğini açıkladı.
Beş saatlik göçmenlere yönelik yeni vatandaşlık kurallarının ele alındığı toplantıdan sonra konuşan Brown, "Evlilik vizesi ile ülkeye gelip yerleşmek isteyenlerin İngilizce bilmeleri zorunlu olacak. Yeni uygulama yabancı gelinleri sömürüden kurtaracak" dedi.
Yasa, Asya ve Ortadoğu'dan gelen 47 bin yeni evliyi kapsayacak.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|