|
|
26 Şubat 2008 Salı 14:07
|
Spor
|
Roberto Carlos'un gölü 'imkansız' kabul edildi
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos'un, Real Madrid'de oynadığı dönemde attığı bir gol, Youtube sitesinde bir matematikçi tarafından ''imkansız'' kabul edilirken, taraftarlarını da şaşırtıyor.
Bir taraftar, Roberto Carlos'un matematik kralı olduğunu iddia ederken, bir diğeri bunun yetenek olduğunu, hiçbir şeyin imkansız olmadığını ifade ediyor.
AA muhabirinin, Youtube sitesinden derlediği bilgiye göre, Carlos'un Real Madrid'de oynadığı dönemde, şu an İspanya ikinci liginde mücadele eden Tenerife'e attığı gol, bir matematikçiye araştırma konusu oldu.
Carlos'un, ceza sahası dışındaki aut çizgisinden attığı golün açısını hesaplayan matematikçi, bunun, matematik kurallarını alt üst ettiğini iddia ediyor.
Matematikçiye ait görüntüyü izleyen futbolseverlerin, bu gole verdiği tepkiler ise hayli ilgi çekici...
Sergio adlı bir taraftar matematikçiye katılmadığını, ''Üzgünüm ama hiçbir şey imkansız değildir'' sözleriyle belirtirken, ''leondreaq'' rumuzlu bir kullanıcı, ''Hey, görüntüdeki adam, sesini kes. Bu bir yetenek, matematikle açıklayamazsın'' diyor.
Bir sporsever, Carlos'un dönemin en iyi futbolcusu olduğunu savunurken, onun Türkiye'de, Fenerbahçe kulübünde oynadığını hatırlatıyor.
Carlos'un bir hayranı, ''Bence Roberto matematik kralı. Gol atmadan önce iyice hesaplıyor. Aferin sana Carlos'' diye yorum yaparken, golü dini gerekçelere bağlayan bir futbolsever de olaya, ''Bu gol, İsa'nın işi'' sözleriyle açıklık getiriyor.
Bir yorumcu, ''Başardığına göre bu gol imkansız değil'' derken, bir başka yorumcu, kaleciyi beceriksiz olmakla suçluyor. Bir diğer taraftar ise Carlos'un golünün, futbol tarihinde atılan en zor gol olduğunu savunuyor.
Bir sporsever, görüntüdeki matematikçiyi, ''Matematik her yerdedir. Futbolda, basketbolda, elma yerken, bir suçu çözerken, yolda karşıdan karşıya geçerken...'' sözleriyle desteklerken, bir taraftar ise ''Bazı şeyler matematikle veya bilimle açıklanamaz'' sözleriyle buna karşı çıkıyor.
''Herhalde bizi kandırıyor'' yorumuyla şaşkınlığını ifade eden bir yorumcuya da ''teknik olarak çılgın bir gol'', ''Carlos bu, adamı top diye oynar'', ''İnsan mısın Carlos?'', ''Helal sana Carlos'' gibi ifadelerle de destek geliyor.
Carlos'un bir taraftarı da ''İşte bu, Roberto'nun imkansızların adamı olduğunu gösteriyor'' ifadelerini kullanırken, şaşkın bir taraftar ise ''Yok, yok o, insan olamaz. Mars'tan veya Uranüs'ten geldiğine inanmaya başladım'' diyor.
Bir grup yorumcu da Carlos'un bu golü, kalenin arkasındaki birinin görünmez ipi çekerek, ağları havalandırdığını, topun da böylece kaleye girdiğini iddia ediyor.
Söz konusu görüntülere, youtube internet sitesinden, ''impossible goal roberto carlos'' şeklinde arama yapılarak ulaşılabiliyor.
|
Yorumlar |
|
Ali Gökçen
-
27.02.2008 10:36
|
|
kısa ve düz mantıklı insanlar girdikleri her sisteme işte böyle zarar verirler. o matematikçi geçinen sözde otorite kişi bumerangın geri gelişini hesaplayabilmiş mi ki topun hareketlerine şaşırıyor. dünya da yuvarlak ve güneşin etrafında düzgün daireyle değil elipsle dönüyor bunu çözmüş mü? peki, semih saygınerin toplarla yaptığı hareketleri çözmüş mü? bence o matematikçi geçinen kişi ilkokul 1 4 işlemden terk matematikçi. onu ciddiye alıp bu kadar yaygara yapanların da aklına 2 puan veriyorum. ;)
|
El Kaide Euro-2008’e saldırabilir
Filenin sultanlarından, Türk Voleybol Milli Takımı’nın ve Vakıfbank Güneş Sigorta Kulübü’nün kaptanı Aysun Özbek tesettüre girdi.
Süper Lig'e çıkacak 3. ve son takımı belirleyecek play-off maçları bugün başlıyor. Oynanacak 2 maç sonunda finalistler belli olacak
David Beckham'ın takımı Los Angeles Galaxy'nin CEO'su Alexi Lalas, Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Brezilyalı sol bek Roberto Carlos'u ellerinden kaçırdıklarını itiraf etti
Galatasaray'ı taşıyan Arda Turan'ın talipleri çoğalıyor
Formula 1 Türkiye Grand Prix’si yarışları sırasında yarışları izlemek için Konya’dan gelen 27 yaşındaki Feyzullah Erhun Türerer’in, çıkan izdiham sırasında tribünden düşerek, beyin kanaması geçirdiği
|