|
|
27 Şubat 2008 Çarşamba 10:40
|
Dünya
|
İslamcı partinin oy kozu 'çöpçatanlık'
Malezya'da 222 sandalyeli parlamentonun yeni üyelerini belirlemek için 8 Mart'ta yapılacak seçimler için parti kampanyaları başladı.
Başbakan Ahmet Badawi'nin "ılımlı" partisi UMNO ve kökten dinci PAS oy çekmek için birbirlerinin 'seçim silahlarını' kullanıyor.
1990'dan beri İslamcı PAS'ın yönetimindeki Kelantan eyaletini geri almaya kararlı UMNO seçmenlere seçim vaadi olarak 500 camiyi onarma bir de dev cami yapma sözü veriyor.
Ancak iktidara gelirse şeriat kuralları getireceğini açıklayan PAS'ın kampanyası daha da ilginç.
PAS Partisi Başkan Yardımcısı Nasharuddin Mat yaşlı kadınlar için çöpatanlık hizmeti verileceği ve geleneklere göre evlenirken yanlarında getirmeleri gereken çeyizin maddi bedeli konusunda indirimde bulunulacağını söyledi.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|