türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 22:17 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    28 Şubat 2008 Perşembe 02:28 Dünya

    Sen misin Kosova'ya destek veren Fransa... KORSİKALI AYRILIKÇILAR Fransa'yı tehdit etti

    Kosova'nın Sırbistan'dan tek taraflı bağımsızlık ilanının Paris tarafından tanınmasının üzerinden bir hafta geçmişken, Fransa'ya bağlı Korsika Adası'nın en büyük ayrılıkçı örgütü FLNC-UC'den bir 'tehdit' geldi.

    FLNC-UC, adada yaşayan ancak kökenleri Fransa'da bulunan 'yerleşimcileri', 9 ve 16 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlerde oy kullanmamaları için uyardı.

    Örgüt şu açıklamayı yayımladı:

    "Topraklarımızın hayati çıkarlarına yabancı olan Fransızlara sandığa gitmemelerini salık veriyoruz. Fransız yerleşimciler Korsika ulusunun siyasi kaderine karar veremez. Bu topraklarda hiçbir hakları yok. Zamanı gelince nasıl yanıt vereceğimizi biliriz."

    Fransa'nın en yoksul bölgelerinden Korsika'da 30 yıldır, genelde Fransız devletine ait binalar ve yabancılara ait villaları hedef alacak şekilde düşük şiddette ayrılık yanlısı eylemler düzenleniyor. Korsikalı milliyetçilerle görüşmeyi öneren ancak bunun için Fransa'nın parçası olduklarını kabul etmelerini şart koşan Cumhurbaşkanı Sarkozy, ekimde bakanlar kurulu toplantısını adada yapmış, ancak ayrılık yanlılarını yatıştıramamıştı.

    İlgili Başlıklar:
    Fransa (326 haber)
    Korsikalı Ayrılıkçılar (1 haber)






    Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.

    Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.

    Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.

    İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.

    Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam