|
|
29 Şubat 2008 Cuma 09:46
|
Dünya
|
Moskova'da GRİP SALGINI başladı
Rusya'nın başkenti Moskova, bir taraftan Pazar günü yapılacak devlet başkanlığı seçilerine hazırlanırken, diğer taraftan da grip salgınıyla yaşam mücadelesi veriyor.
Moskova'da son bir haftada kaydedilen grip hastası sayısının artık salgın boyutuna ulaştığı bildirildi.
Rusya Federal Sağlık Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre Moskova'da kaydedilen toplam grip hastası sayısının salgın normundan sadece yüzde 6.8 oranında az olduğu ifade edildi. Son bir hafta içinde 96 bin Moskovalının gribe yakalandığı belirtilen açıklamada, bunlardan 48 binini çocukların oluşturduğu kaydedildi. Son hafta kaydedilen gribe yakalanma oranının daha önceki haftaya kıyasla yüze 12.5 oranında fazla olduğuna dikkat çeken uzmanlar, özellikle 3-6 yaş arası çocuklar arasındaki gribe yakalanma oranının yüzde 60'ın üzerinde olduğunu ifade etti.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|