Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 9 Ocak 2009Güncelleme: 09.01.2009 06:54 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Tuncay Güney
Genelkurmay Haberleri
Yargıtay Hakkında
Galatasaray
İsrail
AKP CHP Çekişmeleri
Köksal Toptan
İTO
Alex De Souza
Add to Google
04 Mart 2008 Salı 15:57 Ekonomi

Memura zam ne zaman, diye soruldu

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, memur ve emekli maaşlarına ilk 6 ay için yapılan yüzde 2'lik zammın, gerçekleşen enflasyon karşısında 2. ayda eridiğini belirterek, ''Memur ve emekli maaşlarına bundan sonraki her ay için enflasyon oranında zam yapacak mısınız?'' diye sordu.

Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Hükümetin 2008 yılı enflasyonunu yüzde 4 olarak tahmin ederek, memur ve emekli maaşlarına ilk 6 ay için yüzde 2 zam yaptığını anımsattı.

Bu yılın ilk 2 ayının enflasyon toplamının yüzde 2,11 olduğuna işaret eden Ersin, ''AKP Hükümetinin 2008'in ilk 6 ayı için, memur ve emekli maaşlarına yaptığı zam, gerçekleşen enflasyon karşısında daha 2. ayda erimiştir. Enflasyonun önümüzdeki aylarda artarak devam edeceği anlaşılmaktadır'' dedi.

Ersin, ''Önümüzdeki 4 ay için nasıl bir tedbir düşünüyorsunuz? Memur ve emekli maaşlarına bundan sonraki her ay için enflasyon oranında zam yapacak mısınız? 'Memur ve emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünüzü tutacak mısınız?'' sorularını yöneltti.

İlgili Başlıklar:
Memurlarla İlgili Haberler (62 haber)
Maaşlar Hakkında (38 haber)
Devlet Görevlilerinin Maaşları (25 haber)






Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.

TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.

İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam