|
|
07 Mart 2008 Cuma 03:33
|
Dünya
|
Sarkozy, İslam karşıtı filmi destekledi
Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu kez de Müslümanları kızdırdı.
Hollanda'da Kuran'a hakaretler yağdıran İslam karşıtı "Fitna" filmine destek verdiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda önceki gün Hollanda Başbakanı Jan- Peter Balkenende'yi ağırlayan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, "Fitna" adlı filme ifade özgürlüğü için destek verdiğini, gerici fanatiklere karşı çıkılması gerektiğini söyledi.
Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
IRAK'IN BU SESLENİŞİ AVRUPALI'YA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul
Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.
Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.
|