türk net en son haber 21 Mart 2010Güncelleme: 21.03.2010 07:22 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
TRT
Rekorlar Kitabı Denemeleri
Sayısal Loto
Piyango Talihlileri
Hakem Tartışmaları
İsrail Türkiye İlişkileri
İsrail
Turkcell Süper Lig
Fenerbahçe
Daniel Güiza
Add to Google
10 Mart 2008 Pazartesi 13:08 Ekonomi

Temsa Kamyon Adapazarı'nda Toyota fabrikasının karşısındaki eski Pilsa arazisine taşındı

Otomotivde uluslararası bir Türk markası haline gelen Temsa, şirket içinde büyük bir operasyon başlattı.

Bir süredir büyük kamyon üretimi için çalışmalar yapan ve bu kapsamda Askam'ı da alma girişimi olumsuz sonuçlanan Temsa, Sabancı Holding tarafından çatı şirket haline getiriliyor.

Temsa Otobüs ve Temsa Kamyon olarak iki ayrı şirket oluşturulurken otobüs şirketi Adana'daki mevcut yerinde üretime devam edecek. Temsa Kamyon ise Adapazarı'nda Toyota fabrikasının karşısındaki eski Pilsa arazisine taşındı. 30 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 150 bin metrekarelik alandan oluşan araziyi satın alan Temsa, mevcut modeller de dahil olmak üzere yeni kamyon modellerini buraya taşımaya başladı. Taşınma işlemi tamamlandığında başta Canter Fuso kamyonlar olmak üzere yeni geliştirilen büyük kamyon burada üretilecek. Ünlü İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina'nın tasarladığı ve üzerinde dünya devi Cummins'in motoru kullanılacak kamyon modeli 100 milyon dolara yakın bir yatırımla ortaya çıkacak. Bu yatırım için son imzaların atılması bekleniyor.

İlgili Başlıklar:
Sabancı Holding (81 haber)
TEMSA (8 haber)
Otomobil Endüstrisi (692 haber)






Mehmet Şimşek, böyle bir durum yaşansa dahi, Türkiye'nin göreceli olarak başka ülkelere oranla çok daha iyi bir performans göstereceğini söyledi.

Ağır ekonomik kriz nedeniyle sert tartışmalara sahne olan Yunanistan'da bu kez 'yan yatan denizaltı' yüzünden kavga çıktı.

Botaş'ın altyapı güzergahını 15 yıl süreyle 29.9 milyon avroya kiralayan Superonline, fiber optik ağ altyapısını 2.5 kat artırıp 24 bin kilometreye çıkarıyor.

TTNET'in, internet üzerinden televizyon ve sinema filmi izleme imkanı sunan yeni servisi Tivibu, 100 bin üyeye ulaştı.

Futbolda başarılı taktik ve tahminleriyle dikkati çeken Dilmen, iyi bir gayrimenkul yatırımcısı olarak da biliniyor...

Arama motoru olarak yola çıkan ve şu an dünyanın en büyük çevrimiçi hizmet sağlayıcılarından bir tanesi olan Google'ın son icadının 'Google TV' olduğu ortaya çıktı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam