|
|
14 Mart 2008 Cuma 12:00
|
Yaşam
|
Az uyuyan erkeklerin obez olma riski daha fazla
Günde beş saatten az uyuyan erkeklerin obez olma riski ile kanlarında, diyabete yol açan şeker oranının yüksek olma risklerinin daha fazla olduğu bildirildi.
Japonya'da, 1999-2006 tarihleri arasında 21 bin 693 erkek arasında araştırma yapan Profesör Yoshitaka Kaneita, uykusuzluğun iştah açan bir hormonu uyardığını belirterek, az uykunun 'iştahı ve yüksek kalori içeren gıdalara olan isteği artırdığını' kaydetti. Araştırma, 1999'da şişman olmayan ve ortalama beş saatten az uyuyan erkeklerin normal olarak uykusunu alan erkeklere göre obez olma riskinin 1,36 kez daha fazla olduğunu ortaya koydu. Araştırma aynı zamanda, az uyuyan erkeklerin kanlarında, diyabete yol açan şeker oranının yüksek olma riskinin de 1,27 kez daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. ABD'de yapılan bir diğer araştırmada da uykusuzluğun çocuklarda obezite riskini artırdığı ortaya konulmuştu. Araştırmada, çocukların bir saat fazladan uyumasıyla obezite riskinin yüzde 9 azaldığı belirtilmişti.
Abbas Dede ayrıca uzun ve sağlıklı bir yaşamının sırrının ise sıkıntıları büyütmemekten geçtiğini vurguladı.
Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Jackson Bar, ünlü sanatçının ölümünün ardından hayranları için taziye yeri oldu.
Zonguldak Ereğlisi'nde konser veren Hadise, süper mini elbisesiyle frikik vermekten kurtulamadı...
12 yıl önce inşaat işçisi olarak çalışırken 60 derece sıcaklıktaki dökme alüminyumun yüzünde patlaması sonucu kör olan Martin Jones, yeniden görmeye başladı.
Tam 412 metre yükseklikte, Amerika'nın en yüksek gökdeleninin 103'üncü katında artık korkutucu bir heyecan var.
Tatilini, 'Tange' adlı teknesinde geçiren Semiramis Pekkan sık sık gazetecilere bikiniyle yakalanınca yeni bir tekne almaya karar verdi.
|