|
|
15 Mart 2008 Cumartesi 10:16
|
Dünya
|
İdam cezasını yeniden yürürlüğe sokan yasaya RED
Guatemala Devlet Başkanı Alvaro Colom, idam cezasının uygulanmasını sağlayacak ve devlet başkanına af yetkisi tanıyan yasa tasarısını veto etti.
Devlet Başkanı'nın reddettiği tasarı, şubat ayında Guatemalalı milletvekillerinin büyük çoğunluğunun desteğini almıştı. Tasarı, Colom'a, idam cezasına çarptırılan hükümlülerin cezalarının zehirli iğne yoluyla infazına ya da 50 yıla kadar hapis cezasına çevrilmesine karar verme yetkisi tanıyordu.
Guatemala'da, cezaları ertelenen ve durumları belirsizliğini koruyan 34 idam mahkumu bulunuyor.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|