|
|
16 Mart 2008 Pazar 09:18
|
Ekonomi
|
'Her şey dahil kalksın' teklifi getirdi, turizmci destek verdi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, otellerde uygulanan her şey dahil sisteminin kalkması yönündeki açıklaması, turizmcilerden destek buldu
Ancak turizmciler, sisteme bir anda son verilmesinin imkânsızlığına da dikkat çekti.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır, her şey dahil devam ederken yarım pansiyon uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini savundu.
Bakan Unakıtan'ın önerisini desteklediklerini ifade eden Oger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz da, "Her şey dahilin verdiği zararı törpülememiz gerekiyor." dedi.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği üyelerini kabul ederken söylediği, "Turizm sektöründeki arkadaşlarımız artık her şey dahil sistemine son versinler, kendilerine güvensinler." çağrısı, sektörde büyük yankı uyandırdı.
Teklife sıcak bakan turizmciler, ancak bir geçiş zamanı tanınması gerektiğini kaydetti. Türkiye'yi tercih eden turistlerin yüzde 85'i 'her şey dahil' sistemini tercih ediyor. Sistemin esnetilirken, yarım pansiyona ağırlık verilmesi gerektiğine inanan Sururi Çorabatır, rakip pazarların da bu açıdan incelenmesinin önemine dikkat çekti. Çorabatır, "Her şey dahil bizim çok iyi yaptığımız bir uygulama; ama yarım pansiyona dönmemiz lazım. Önümüzdeki günlerde bu sistemle ilgili bazı otellerin çalışmalar yaptığını biliyorum." dedi.
Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz da, her şey dahilin temcit pilavı gibi her gün sorun olarak önlerine konmak yerine çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Kendi müşterileri arasında yaptıkları anket sonuçlarına göre her şey dahilin Alman turistlerin Türkiye'yi tercih etmelerindeki 2 ana nedenden birisi olduğuna işaret eden Yavuz, "Vazgeçme noktasında ısrarcı değilim. Çünkü turist yüzde 85 bunun için geliyor. Tamamen vazgeçersek rekabet şansımız azalır. Ancak muslukları biraz kısalım." ifadelerini kullandı. Turistin otelden dışarı çıkmadığı yönündeki eleştirilere katıldığını ve haklı bulduğunu ifade eden Yavuz, bunun için şu öneriyi getirdi: "Her şey dahili biraz gevşetelim. Turist bir gün iki gün dışarıya çıksın. Bilsin ki yemeğini otelde de yese, dışarıda da yese o gün para ödeyecek. Biz yaptırdığımız anketlerde turistlerin böyle bir esnemeye hazır olduğunu gördük."
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.
Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var
Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.
|