|
|
18 Mart 2008 Salı 11:19
|
Ekonomi
|
Yeni Laguna 27 MART ITIBARIYLE Türkiye pazarında
Renault'nun lüks sınıfa geri dönüşünü simgeleyen Yeni Laguna, 27 Mart 2008 tarihinden itibaren 42 bin 500 YTL'den başlayan anahtar teslim fiyatlar ile Türkiye pazarında satışa sunulacak.
Konuyla ilgili olarak Renault tarafından yapılan açıklamada, Renault'nun Yeni Laguna'yı sağlam ve güvenilir bir otomobil olarak tasarladığı ifade edildi. Açıklamaya göre, "Renault eco2" imzalı ekonomik ve çevreci bir versiyonla Yeni Laguna, dCi 110 bg karma parkurda 100 km.de 5,1 litre yakıt tüketiyor. 32 ayda geliştirilen Laguna için, 1 milyar euroya yakın yatırım yapan Renault, Yeni Laguna'nın piyasaya giriş yatırımına ise 1 milyar 52 milyon euro ayırdı. Renault, Yeni Laguna'ya ayrıca 3 yıl - 150 bin km garanti vermeyi de kararlaştırdı.
Dünya borsalarında dün yüzde 1-2 ile sınırlı düşüş yaşanırken İMKB’deki kayıp yüzde 6 oldu.
Rusya’nın Ukrayna’ya doğalgaz sevkıyatını kesmesi yüzünden Türkiye’de de batı hattından doğalgaz alarak elektrik üreten üç santral üretim azaltması ya da durdurma kararı aldı.
Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.
TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
|