türk net en son haber 16 Mayıs 2008Güncelleme: 16.05.2008 10:03 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Erman Toroğlu
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)
Türk Telekom
Yunanistan
Telekomünikasyon
Vefat Haberleri
Dolar Kuru
Tarım Sektörü
Tarım Teknolojileri
Mahkeme Koridorlarından
Add to Google

20 Mart 2008 Perşembe 07:54 Toplum

Lokallerdeki alkol yasağı ertelendi

Spor ve gençlik kulüplerinin lokallerinde alkollü içki satışına yasak getiren İçişleri Bakanlığı, 1 Nisan’da başlaması gereken düzenlemeyi 1 yıl erteleme kararı aldı

İçişleri Bakanlığı, spor ve gençlik kulüplerinin lokallerinde alkollü içki satışına yasak getiren ve 1 Nisan’da başlaması gereken düzenlemeyi 1 yıl erteleme kararı aldı.

Bakanlık, bu yönde yönetmelik değişikliği hazırlığı başlattı.

Büyük spor kulüplerinin yanı sıra değişik kentlerdeki sosyal faaliyetleri olan spor ve gençlik kulüplerinin içki satış ruhsatlarının sona ermesini amaçlayan düzenlemenin tepki görmesi üzerine, İçişleri Bakanlığı geri adım atmak zorunda kaldı. Bunun üzerine uygulamanın başlama tarihi olarak belirlenen 1 Nisan 2008 tarihinin 2009’a uzatılmasını sağlamak amacıyla yönetmelik değişikliği hazırlanarak Başbakanlık’a gönderildi.

Yönetmelik değişikliğiyle kazanılacak 1 yıllık süre içinde İçişleri Bakanlığı, lokallerinde alkol satışı yapan derneklerin hangisinin spor kulübü olduğu ve hangisinin tabelasını işletmecilere kiralayarak alkol satışı yaptığının tespit edilmesi amacıyla valiliklere talimat verecek. Valilikler kendi sorumluluk bölgelerinde uygulamaya esas olmak üzere yasal ve yasadışı çalışan derneklerin listelerini yapacak.

1 yıl sonunda halen yurt genelindeki tüm derneklerin incelenmesi yürüten İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi’nin spor kulüpleri üzerindeki denetim yetkisinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesine aktarılması konusu da değerlendirilecek. Bu şekilde spor kulüplerinin ve lokal, merkez gibi eklentilerinin denetimi İçişleri Bakanlığı’ndan alınacak ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’na devredilecek.

İlgili Başlıklar:
Alkollü İçeçekler Sektörü (78 haber)
AKPnin İcraatları (145 haber)






SKYTÜRK'te Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu 'Full Ekran' programına kızı Sine ile birlikte katılan Şansal Büyüka, Lig TV'de Erman Toroğlu ile birlikte yaptıkları Maraton programının kapatma cezası aldığ

Diyarbakır 3. Ağır Ceza'da davalar "jet" hızıyla sonuçlanıyor. Sanıkları cepten arayan hâkimlerin günde 20 duruşmanın 15'ini ilk celsede bitirdiği bile oluyor

Bu durumu eleştirenler vardı... TRT ise, ‘The Queen’ için ‘yayıncılık başarısı’ dedi

İki aydır takip edildiği şüphesini taşıyan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili’nin ardından bir üye de AKP davasından sonra ‘diken üstünde’ olduklarını söyledi

SABAH GAZETESİNİN NEDEN BU HABERİ MANŞET YAPTIĞI ANLAŞILAMADI: Tolga kalp hastasıydı, üstelik akciğer enfeksiyonu geçiriyordu. Kahvaltısını kesen 'Baba' hemen Başkent Hastanesi'ni aradı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY