türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 13:15 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Diyarbakır
    Cinayet
    Antalya
    Eskişehir
    Abdullah Gül
    İzmir
    Aile İçi Şiddet
    Bursa
    Sağlık Haberleri
    Beşer Esad
    Add to Google
    02 Nisan 2008 Çarşamba 04:32 Ekonomi

    Mortgage'da 37 milyar dolar batırdı

    2007 yılında mortgage'de 18.4 milyar dolar batıran UBS yılın ilk çeyreğinde 19 milyar dolar daha batırdığını açıkladı. Bankanın başkanı Marcel Ospel görev için yeniden aday olmayacak

    İsviçreli bankacılık devi UBS (Union Bank of Switzerland) mortgage kredilerinde 19 milyar dolar daha batırarak bu alanda dünyanın en çok zarar eden finans kuruluşu oldu. Banka 2007 yılında da mortgage kredilerinde 18.4 milyar dolar batırmıştı. 19 milyar dolarlık mortgage zararı UBS'in yılın ilk çeyreğini 12.8 milyar dolar zararla kapatmasına neden olacak. UBS yeni batığın ortaya çıkmasının ardından 16 milyar dolarlık sermaye artırımına gideceğini açıkladı.

    Mortgageda iki dönemde toplam 37.4 milyar dolar batıran UBS, Yönetim Kurulu Başkanı Marcel Ospel'in bu görev için yeniden adaylığını koymayacağını açıkladı. 23 Nisan'daki genel kurulda Marcel'in yerine 2002 yılından beri icra kurulu üyesi olan Peter Kurer getirilecek. Marcel Ospel, daha önce yaptığı açıklamalarda bir yıl daha görevde kalmak istediğini belirtmişti. UBS'i mortgage zararında 21.1 millyar dolar ile Citigroup, 19.4 milyar dolarla da Merrill Lynch izliyor.

    UBS'in hisseleri yükseldi

    UBS yaptığı açıklamada yılın ilk çeyreğinde riskli mortgage kredilerini azaltmakla birlikte bu kategoride kabul edilebilecek orta ve uzun vadeli kredi miktarının 31 milyar dolar olduğunu ifade etti. Banka 2007 yılında yazdığı mortgage zararının ardından Singapurlu bir kamu fonu ve adı açıklanmayan bir Ortadoğulu yatırımcının katıldığı sermaye artırımı sayesinde belini doğrultabilmişti. UBS tarihindeki ilk zararını 2007 yılında 5.1 milyar dolar ile açıklamıştı. Bankanın yılın ilk üç ayındaki mortgage zararı, servet ve varlık yönetimi bölümlerinin sağladığı kârı da götürdü. UBS, yeni dönemde batık mortgage kredilerini yeni kuracağı bir birime aktaracak.

    UBS'in kaderini tersine çevirmek için yeni bir girişimde bulunacağını açıklaması ve aktif silmelerin beklentiler doğrultusunda açıklanması nedeniyle banka hisseleri dün yüzde 6 yükselirken, Avrupa borsaları düşük açılışın ardından yükselişe geçti. UBS'in, 19 milyar dolarlık ek aktif indirimi ve bankanın kötü durumdaki bölümlerinin ayrı bir birim haline getirileceğini duyurması olumlu algılandı.

    Deutsche de para batırdı

    Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank yılın ilk çeyreğinde riskli mortgage kredileri nedeniyle 2,5 milyar avro (3.9 milyar dolar) zarar yazdığını açıkladı. Banka açıklamasında 'Güçleşen koşulların zarar miktarını artırdığını' ifade etti.

    Bank açıklamasında, "Deutsche Bank 2008'in ilk çeyreğinde borçlanma ile alınan krediler ve kredi taahhütleri, ticari gayrimenkul ve mortgage teminatlı kıymetler ve özellikle Alt-A nedeniyle yapacağı indirimin 2.5 milyar avro civarında olmasını bekliyor" denildi.

    Bu miktar bankanın 2007'nin tamamında yaptığı indirimden daha fazla. Banka ilk çeyrek sonuçlarını 29 Nisan'da açıklayacak.

    İlgili Başlıklar:
    ABD Kökenli Mortgage Krizi (210 haber)
    Bankacılık (441 haber)






    Bankaların aldığı aidatlarla gündeme gelen kredi kartları, tüketiciye alışverişin dışında pek çok imkan da sağlıyor.

    Kredi kartı pazarındaki payını artırmak isteyen bankalar, sigorta hizmetinden lüks tatile kadar göz kamaştırıcı binlerce hediye veriyor.

    Krizle birlikte finans sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından ABD’de 7 banka daha kapandı.

    THY, Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini açıkladı. Sektör, 'Avrupa’da filolara Çin uçağı alınmıyor' diye tepki gösterdi.

    Haziranda TÜFE yüzde 0.11, ÜFE yüzde 0.94 arttı. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 5.73, ÜFE’de yüzde -1.86 oldu...

    Bankacılık sektörünün önde gelen dergilerinden The Banker’ın her yıl geleneksel olarak hazırladığı 'Dünyanın En Büyük 1000 Bankası' listesi yayımlandı.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam