|
|
09 Nisan 2008 Çarşamba 10:45
|
Dünya
|
Hollandalı ırkçılardan camiye mektup
AMSTERDAM'DA TÜRK CAMİSİNE HZ. MUHAMMED'E HAKARET İÇEREN BİR MEKTUP GÖNDERİLDİ. TÜRKLERİ AYAĞI KALDIRAN İĞRENÇ MEKTUP ÜZERİNE HOLLANDA POLİSİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Avrupa'da yaşayan Türklere yönelik ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir Türk camisine gönderilen ve Hz. Muhammed'e hakaretlerin yer aldığı mektup ortalığı karıştırdı. Türkler'in şikayeti üzerine soruşturma başlatan Hollanda polisi, iğrenç mektubu incelemeye aldı.
Avrupa'da Türk ve Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılar bütün hızıyla sürüyor. Almanya'da Türkler'in yaşadığı evlere yönelik art arda meydana gelen kundaklama olaylarının ardından, Türker'in en fazla bulunduğu ülkelerin başında yer alan Hollanda'da bir Türk camisine gönderilen imzasız bir mektup ortalığı karıştırdı.
Türk ve İslam düşmanı ırkçılar, Amsterdam'da Türkler'in aynı zamanda kültür merkezi olarak kullandığı camiye müslümanlara hakaretler içeren bir mektup gönderdi. Caminin posta kutusuna bırakılan mektupta, Hollandaca müslümanlara hakeretler içeren ifadeler yer alıyor. Müslümanlara ve Hz. Muhammed'e (SAV) hakaretler içeren mektup, Hollanda'da yaşayan Türkleri ayağı kaldırdı.
Cami görevlileri Hollanda makamlarına derhal suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Hollanda polisi, Türk camisine mektubu bırakanları arıyor.
İSVEÇ'İN Göteborg kentinde yaşayan Türklerin bir bölümü, Ermeni iddialarını içeren tasarının parlamentoda kabul edilmesine büyük destek veren Sosyal Demokrat Parti'den istifa etti.
İzlanda'nın güneyindeki tehlikeli yanardağ patlaması, sivil savunma dairesini de, hızlı buz erimesi ve sel tehlikesine karşı harekete geçirdi.
İLK TURU SOSYALİSTLER ÖNDE GÖTÜRMÜŞTÜ: Fransa'da seçmenler, bölgesel seçimlerin ikinci turu için bugün sandık başına gidecek.
DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda görevleri sırasında şehit edilenlerin aileleriyle bir araya geldi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İsrail'e ait iki Gulfstream tipi askeri uçağına, 17 Mart 2010 tarihinde Türk hava sahasından üst uçuş izni verildiğini bildirdi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye'nin Ermenistan'ı suçlamaya ve koşul öne sürmeye hakkı olmadığını öne sürdü.
|