|
|
10 Nisan 2008 Perşembe 11:20
|
Ekonomi
|
Türkiye ekonomisinin önemli göstergelerinden biri: Kapasite kullanım oranı 'neredeyse' GEÇEN YIL İLE AYNI
İmalat sanayiinde kapasite kullanım oranı, geçen yılın aynı ayına göre 0,8 puan azalarak yüzde 81,2 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2007 yılı Mart ayında yüzde 82,0 olan üretim değeri ağırlıklı kapasite kullanım oranı, 2008 yılı Mart ayında yüzde 81,2 oldu. Öte yandan iç pazarda talep yetersizliği, işyerlerinin tam kapasite ile çalışmamasının en önemli nedeni olarak gösterildi. Hammadde yetersizliği, mali imkansızlıklar, işçilerle ilgili meseleler ve enerji yetersizliği ise diğer nedenler olarak öne çıktı. İç pazarda talep yetersizliği yüzde 47,6 ve dış pazarda talep yetersizliği yüzde 19,9 oranında etkili oldu.
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), daha önce duyurusunu yaptığı ‘erken ödeme indirimi’ 22 Mart Pazartesi günü başlıyor.
Dünyanın en zengin 3. adamı Buffett, çektiği reklam filminde rock yıldızı Axl Rose kılığına girip şarkı söyledi
72 yaşındaki Halis Toprak bir rahatsızlığı bulunup bulunmadığına ilişkin rapor düzenlenmesi için mahkeme kararıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi
TURGAY Durak'ın Koç Holding CEO'su olması dolayısıyla bıraktığı OSD başkanlığı için konsensus sağlanamadı.
Dünyanın 15. büyük otomotiv ülkesi haline geldikten sonra 2009 yılında ihracatta ve üretimde yaşanan gerilemelerle bu unvanını kaybeden Türk otomotiv sektörü, 2010 yılının ilk rakamlarıyla sevindi.
ABD’nin askeri uçak ihalesinden çekilen Airbus’un EADS Grubu, rakipleriyle ihalede eşit şansa sahip oldukları takdirde tekrar teklif verebileceğini bildirdi.
|