|
|
12 Nisan 2008 Cumartesi 00:49
|
Ekonomi
|
Sahte N95'lere dikkat
Bu günlerde Nokia'nın en iddialı modellerinden N95'in internetteki fiyat ve özelliklerine dikkat etmekte fayda olabilir
Sahtecilik konusundaki tecrübesini taklitçilikle birleştirerek hayli enteresan ürünlerle hayatımızı bezeyen Çinli üreticilerin son marifeti taklit cep telefonları oldu. Mağdurların ifadelerine göre popüler hedeflerin başında Nokia'nın başarılı satış rakamlarına ulaşan N95 modeli geliyor. Açık artırma sitesi eBay'de satışa sunulan örneklerinden birindeki taklit N95 o kadar gelişmiş ki normalde olmayan dokunmatik ekrana da kavuşmuş.
Kutusundan kasasına kadar neredeyse kusursuz taklit edilmiş modelin maskesi özelliklere bakınca düşüyor. Normalinde 5 mega piksel olan kamerası taklidinde 2 mega piksel. Ek olarak orijinalinin en büyük özelliklerinden GPS ve WiFi desteği de bulunmuyor. Satılan ürünün belleği de üstünde yazdığı gibi 8GB değil. Nokia'nın orijinal işletim sistemi yerine onu taklit eden sıradan bir işletim sistemi de bu mutluluk tablosunu tamamlıyor.
Taklit Nokia N95'in ürün bilgilerine getir.net/3t1 adresinden, karşılaştırma videosunaysa getir.net/3t4 adresinden ulaşabilirsiniz.
Öte yandan Nokia, N serisi telefonlarında çalışacak Ngage platformunu bugün itibariyle kullanıma sunuyor. Oyun severler Türkçe desteği henüz bulunmayan Ngage'in ayrıntılarını n-gage.com adresinden takip edebilirler.
Haber: SERDAR KUZULOĞLU - Radikal gazetesi
Kredi kartı kullanımından su tüketimine kadar birçok alanda faturayı düşürmek için...
Kışlalarda nöbetçilerin daha emniyetli bir noktadan çevreyi gözetlemesine ve ateşli saldırıya karşılık vermesine olanak sağlayan uzaktan komutalı gözetleme ve atış platformu ''nöbetçi'' silahlı kuvvet
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kirada birden fazla konutu bulunan ev sahipleri ile geçen yıl 3 veya daha fazla gayrimenkul satarak, değer artış kazancı elde eden toplam 20 bin kişiye birer
Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, hayvanların mahrum kaldığı otun parasını ödedikten sonra otoyol ve karayolu yapabilecek.
‘2 milyar dolar serveti var’ iddialarını yanıtlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak “Servetim 40 milyon doların biraz üstünde olabilir. Eşim zengin kızıysa ben ne yapabilirim” dedi.
Özellikle geçen yıl Türk turizmcilerin krizi fark edip fiyatları rakip ülkelerden daha önce indirince erken rezervasyonların tümünü almış oldu. Bu sayede de 2009 yılını artış ile kapatan sayılı ülkele
|