|
|
13 Nisan 2008 Pazar 00:19
|
Ekonomi
|
'Ekonomide kış bitti şimdi kara kış geliyor'
DPTNİN eski müsteşarlarından, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Türk ekonomisini "Borçkolik ekonomi'' olarak niteleyerek, "Türk ekonomisi iyi diyorlar, bereketten söz ediyorlar. Bu bir Halil İbrahim bereketi değil, borç bereketidir" dedi.
Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ANSİAD) aylık toplantısında konuşan Kesici, işadamlarından ABD'deki krizi ciddiye almalarını istedi. Türkiye'nin iç ve dış borçlarını, özel sektörün ve vatandaşların bireysel borçlarını döndürebilmesi için sadece bu yıl 100 milyar dolar bulmak gerektiğini belirten İlhan Kesici, "Bu işlerin çözümü yok mudur? Vardır. Ama ekonomide kış bitti bahar gelecek diye beklemeyin, kış bitti şimdi kara kış geliyor. Herkes hesabını kara kışa göre yapmalıdır. Döviz cinsinden borçlanmayın. Borcunuz varsa ne yapıp edip, ödeyin. Eğer paranız varsa, ABD'de emlak fiyatları yarıya düşecek, gidin ABD'den hanlar satın alın" dedi.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 440,74 puan düşüşle 49.115,63 puandan kapandı.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,2330 YTL, avronun satış fiyatı 1,7620 YTL oldu.
Çocuk mobilyasında uzman marka Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, firma Yunanistan'da toplam 20 mağaza açmayı hedefliyor.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), elektrik fiyatına yapılacak yeni bir zammın işsizlik artışına neden olabileceği uyarısını yaptı.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Suat Yılmaz, enerjide dışa bağımlılık nedeniyle 2009 yılında daha çok elektrik zammı yaşanabileceğini söyledi.
Sony, dizüstü bilgisayarlarındaki aşırı aşınmadan dolayı yedi kişinin hafif yaralanmasından sonra 440 bin bilgisayarın ücretsiz tamir edileceğini açıkladı.
|