|
|
19 Nisan 2008 Cumartesi 12:29
|
Ekonomi
|
UCUZA UÇMAK İSTEYENİN ACELE ETMESİ GEREKİYOR... THY'nin 'ucuzcu' şirketi uçuşlarına 23 Nisan'da başlıyor
THY yetkilileri, 29 YTL olarak belirtilen uçak bilet fiyatlarının vergi harici olduğunu, vergilerle bilet fiyatlarının 54 YTL'den başladığını kaydettiler.
Türk Hava Yolları'nın (THY) Anadolujet ile yapacağı ekonomik seferler 23 Nisanda başlayacak.
THY, Anadolujet projesiyle iç hat uçuşlarını arttırmayı, şu anda 1 milyon 400 bin olan yolcu sayısını 2 milyona çıkarmayı planlıyor. THY, bu projeden az da olsa kar sağlamayı hedefliyor. Anadolujet ile yolculuk yapacaklar THY konforuna sahip olacak.
Anadolujet, Ankara merkezli olarak her gün İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Batman, Muş, Van, Erzurum, Kars ve Trabzon'a karşılıklı sefer yapacak.
Anadolujet ile ucuz uçmak isteyen vatandaşların erken bilet almaları gerekiyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş’in, 1 Mart’ta görevinden ayrılacağı belirtildi.
İstanbul serbest piyasada dolar 1,5550 TL, avro 2,1250 TL'den güne başladı.
Hazır giyim ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren Mudo, sıvı deterjan üreticisi Perwoll’le işbirliğine gitti.
Fenerbahçeli Semih Şentürk'lü reklamlarını gördüğümüz Casper, 4 çekirdek işlemcili dizüstü bilgisayarı Nirvana'yı 160 bin adet satmayı hedefliyor.
Dünya borsalarında dün yüzde 1-2 ile sınırlı düşüş yaşanırken İMKB’deki kayıp yüzde 6 oldu.
Rusya’nın Ukrayna’ya doğalgaz sevkıyatını kesmesi yüzünden Türkiye’de de batı hattından doğalgaz alarak elektrik üreten üç santral üretim azaltması ya da durdurma kararı aldı.
|