türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 20:05 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Trafik Kazaları
    Ilısu Barajı
    Irak Türkiye İlişkileri
    İsrail
    ADSL
    İnternet
    Michael Jackson
    Domuz Gribi
    Futbolda Transferler
    Osmanlı Tarihi
    Add to Google
    24 Nisan 2008 Perşembe 11:08 Ekonomi

    Hükümet sendikalara da EL ATTI... Sendikacılıkta da RACON değişiyor

    Sendikalar Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikle, işçi sendikalarına üyelik ve istifada aranan noter şartına son verilecek, sendika kurulabilecek iş kolu sayısı 28'den 18'e düşürülecek.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, işçi ve işveren kesimi temsilcilerinin değerlendirmeleri sonunda yeni bir Sendikalar Kanunu için tasarı taslağı hazırladı. Buna göre, sendikalar en az 7 kişinin bir araya gelmesiyle oluşturulabilecek.

    Sendikalara üye olmada aranan yaş sınırı 16'dan 15'e çekilecek.

    Aynı iş kolunda kurulu 3 sendika federasyon kurabilecek.

    Sendikalar ve konfederasyonlar uluslararası faaliyette ve işbirliğinde bulunabilecek, yurt dışında temsilcilik açabilecek, yurt dışında sendika ve üst kuruluş kurabilecekler.

    Sendika ve konfederasyonlar radyo ve televizyon kurabilecek.

    Geçici olarak işsiz kalan işçinin sendikaya üyeliği 1 yıl sürecek.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, işçi ve işveren kesimi temsilcilerinin değerlendirmeleri sonunda hazırladığı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik tasarı taslağına göre ise bankacılık, petrokimya, şehiriçi deniz, kara, demiryolu ve diğer raylı toplu yolcu ulaştırma hizmetlerinde grev ve lokavt yasağı kalkacak.
    Eğitim ve öğretim kurumları, çocuk bakım yerleri ve huzurevleri grev ve lokavt yapılamayacak yerler kapsamından çıkarılacak.

    Toplu iş sözleşmesi için sendikalarda aranan yüzde 10'luk iş kolu barajı kaldırılacak, üye sayıları itibariyle en fazla temsil gücüne sahip 3 işçi konfederasyonundan birinin üyesi olan sendikalar, toplu iş sözleşmesi yapabilecek.

    Grev çadırı kurulmasıyla ilgili yasak da kaldırılacak.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçi ve işveren konfederasyonlarının genel başkanlarıyla yeni Sendikalar Kanunu Tasarı Taslağı ve Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik tasarı taslağına son şeklini vermek üzere hafta sonu bir araya gelecek.

    Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından mutabakata varılması halinde her iki taslağın kısa sürede Bakanlar Kurulu'na sunulması planlanıyor.

    İlgili Başlıklar:
    Sendikalar (62 haber)
    AKPnin İcraatları (226 haber)

    Kaynak: AA





    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilacın ülke ekonomisi ve ulusal ilaç politikaları açısından önemine işaret ederek, "İlaç gücünü ticari isminden değil, içind

    Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan "CE" işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.

    Koç Holding, Fortune 500 listesinde 172’nci sırada yer aldı. Listenin tepesinde petrol şirketi Shell var

    Türkiye’nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası’ yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam